...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Χαραμάδα αισιοδοξίας στο Χ.Α.

Χαραμάδα αισιοδοξία στο Χ.Α.



Εντυπωσιακή μεταστροφή κλίματος σημειώθηκε στις αγορές ελληνικών μετοχών και ομολόγων, καθώς οι ανησυχίες περί Grexit υποχωρούν και τις διαδέχονται αισιόδοξες προβλέψεις για τις μετεκλογικές εξελίξεις στα μέτωπα της διαχείρισης χρέους και των σχέσεων με τους δανειστές. 


Θεωρώντας περίπου προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα των εκλογών,  οι διαχειριστές κεφαλαίων ποντάρουν τώρα στις πληροφορίες ότι υπάρχει ήδη προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ- τρόικας/ΕΕ και ότι γίνονται παρασκηνιακές συζητήσεις που προετοιμάζουν το έδαφος για μία νέα συμφωνία. 



Η αγορά δείχνει αντανακλαστικά καθώς «φλέρταρε» επικίνδυνα με τη ζώνη των 760-770 μονάδων που διάσπασή της θα άνοιγε το δρόμο για τος 700 μονάδες, ωστόσο η μεγάλη πτώση των τιμών ενεργοποίησε χαρτοφυλάκια που τοποθετούνται  σε μετοχές που χαρακτηρίζονται επενδυτικές ευκαιρίες.

Τεχνικά οι 840 μονάδες είναι στην παρούσα κύρια αντίσταση σε περίπτωση αντίδρασης. Ο τραπεζικός κλάδος ήδη φλερτάρει με το ιστορικό του χαμηλό στην περιοχή των 85 μονάδων και μία κατοχύρωση τους μπορεί να δώσει σημαντική συνέχιση τονίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance.
 Από την πλευρά του ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta ΑΧΕΠΕΥ τονίζει ότι η αγορά βρίσκεται σε πτωτική τάση και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί τις 870 μονάδες ή να αναλώσει ικανό χρόνο στα επίπεδα των 800 μονάδων ώστε οι βραχυχρόνιοι κινητοί μέσοι να προσεγγισθούν παθητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...