...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πώς η Ελλάδα χάνει τη μεγάλη ευκαιρία του QE (quantative easing-ποσοτική χαλάρωση)

Picture 0 for Πώς η Ελλάδα χάνει τη μεγάλη ευκαιρία του QE

Πού θα στηριχθεί η προωθούμενη εξαίρεση της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Άμεσος διαμορφώνεται ο κίνδυνος της εξαίρεσης της Ελλάδας από το πρόγραμμα QE (quantative easing-ποσοτική χαλάρωση) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που ουσιαστικά προβλέπει εξαγορά δημοσίου χρέους, μέσω της αγοράς τίτλων.
Η εξαίρεση της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα στηριχθεί στο γεγονός ότι το υφιστάμενο Πρόγραμμα, ουσιαστικά τελεί σε αναστολή, όντας σε παράταση, καθώς δεν υλοποιούνται βασικές δεσμεύσεις.
Συνεπώς, η ΕΚΤ δεν αναλαμβάνει την κάλυψη του χρέους, μέσω αγοράς ελληνικών τίτλων και κατά συνέπεια η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία ελάφρυνσης του χρέους της.
Το πρόγραμμα QE πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, αλλά ο κίνδυνος να μείνει εκτός η Ελλάδα υπάρχει ακόμα και στην περίπτωση που η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου καταθέσει αίτημα νέας παράτασης του Μνημονίου που «τρέχει».
Κι αυτό γιατί για τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη δεν μετράει απλώς να υπάρχει ένα Πρόγραμμα σε μια χώρα, αλλά να εφαρμόζεται κιόλας.
Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι αν η Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου έχει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ζητήσει μια δίμηνη, για παράδειγμα, παράταση του χρέους, θα πρέπει να δεσμευθεί κιόλας ότι θα το εφαρμόσει.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι κενό γράμμα, με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας το όφελος για την χώρα να είναι ανύπαρκτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...