...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ανθρωπογεωγραφία της κυβέρνησης Τσίπρα

Η ανθρωπογεωγραφία της κυβέρνησης Τσίπρα

Ενα ισχυρό πρωθυπουργικό γραφείο και ένα «σφιχτό», ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα διακλαδώνεται σε ένα αρκετά πολυμελές τελικό σχήμα με θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, είναι το κυβερνητικό μοντέλο που θα
υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας, με τον ίδιο στην κορυφή της πυραμίδας. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να διατηρήσει κοντά του τους στενούς συνεργάτες του κ. Ν. Παππά και Π. Σκουρλέτη, οι οποίοι, με ή χωρίς χαρτοφυλάκιο, θα έχουν συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση. Ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Γ. Δραγασάκης και να αξιοποιηθούν στους επιμέρους τομείς οι κ. Γ. Σταθάκης, Γ. Βαρουφάκης και Ευ. Τσακαλώτος.


Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ενοποιήσει σε ένα υπερυπουργείο τα σημερινά υπουργεία Εσωτερικών, Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και εκεί να τοποθετηθούν ως επικεφαλής των επιμέρους τομέων μια σειρά από στελέχη, όπως οι κ. Δ. Στρατούλης, Δ. Τσουκαλάς, η κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και, πιθανόν, ο κ. Γ. Πανούσης, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον αποφασισθεί η «ανάκλησή» του από τις Βρυξέλλες, να τοποθετηθεί ως συντονιστής ο κ. Δ. Παπαδημούλης. Ενα ανάλογο σχήμα αναμένεται να επιλεγεί για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ενέργειας, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου αναμένεται να αξιοποιηθούν οι κ. Παν. Λαφαζάνης, Β. Αποστόλου, Θαν. Πετράκος, Στ. Λεουτσάκος. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενδέχεται να αναλάβει το ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο που ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να τοποθετηθεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έχει εργασθεί στο εξωτερικό στην εφαρμογή του προγράμματος εξέλιξης του κράτους σε «εργοδότη έσχατης προσφυγής», ενδεχομένως επικουρούμενη από τον κ. Αλ. Μητρόπουλο. Δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του κ. Κων. Τσουκαλά στο υπουργείο Παιδείας. Για το υπουργείο Υγείας ισχυρή υποψηφιότητα θέτει ο κ. Παν. Κουρουμπλής.

Η στελέχωση του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει ερώτημα, αν και θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της κ. Νάντιας Βαλαβάνη. Για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προορίζεται ο κ. Θοδ. Δρίτσας, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο κ. Ν. Τόσκας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει άμεσα να κοινοποιήσει την πρότασή του για τον διάδοχο του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν αποκλείεται, τελικά, παρά τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, η πρόταση να αφορά γυναίκα υποψήφια, προερχόμενη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...