...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ: «Η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης»

Μέρκελ: «Η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης»




Την ώρα που μαίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης η διαμάχη για τη λίστα Βαρουφάκη, η Γερμανία "τρίζει" τα δόντια στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σουηδό ομόλογό της, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για "επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης", σημειώνοντας ότι
αυτό έχει μεγάλή σημασία και χαρακτήρισε ως «σημείο αφετηρίας» τη συμφωνία του Eurogroup. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι και οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο σημείωσε ότι «μένουν ακόμη να γίνουν πολλά». «Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο αφετηρίας για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. 

Έχουμε ωστόσο ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό είναι πάντως ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς τι συζητούσαμε πριν από λίγες εβδομάδες» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Στέφαν Λέφβεν. «Τις τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να υποτιμάται, αν και απέχει από το να αποτελεί τη λύση για όλα», επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ.

 Η Γερμανίδα καγκελάριος, διευκρίνισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις πως ο δρόμος που απομένει είναι απαιτητικός, αλλά, όπως είπε, «αξίζει τον κόπο, διότι πρόκειται για το ευρώ».

Γέγκερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της για τις ιδιωτικοποιήσεις»

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις! «Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα», ξεκαθαρίζει ο Γέγκερ. 

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Και τόνισε ότι: «Αν τώρα επανερχόταν το ζήτημα του "κουρέματος" του χρέους, θα ήταν άτοπο και ακατανόητο».

 Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις για τη λίστα Βαρουφάκη εντείνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστική η δυσαρέσκεια Λαφαζάνη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, που εξέφρασε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στα ΝΕΑ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε: "στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. 


Παραμένει στο ακέραιο ότι έχω πει. Το ίδιο ισχύει για το Ελληνικό''. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, μέσω του κ. Βαρουφάκη, δεσμεύτηκε πως δεν θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και πως θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο, στις περιπτώσεις που ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί.


pelop

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...