...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τι συμβαίνει με τον ΦΠΑ -Σε ποιους τομείς η κυβέρνηση εξετάζει αυξήσεις

Τι συμβαίνει με τον ΦΠΑ -Σε ποιους τομείς η κυβέρνηση εξετάζει αυξήσεις

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης να διευκρίνισε ότι ο ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αυξηθεί, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του συγκεκριμένου μεσοσταθμικά σε άλλους τομείς.
Μάλιστα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ. Αν όμως χρειαστεί να αυξήσουμε σε κάποιο προϊόν, αυτό θα το δούμε. Δεν ξέρουμε αν θα είναι από το συντελεστή 6,5% ή 13%».  Υπενθυμίζεται πως φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες και περιοδικά εντάσσονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.
Το πρωί ο κ.Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε:
«Αυτό θα το κοιτάξουμε και θα σας πούμε. Κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ, που δεν θα αφορά ούτε την παραμεθόριο, ούτε τα βιβλία, ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε βεβαίως και τα νησιά του Αιγαίου, μπορεί να αποφασίσουμε. Δεν δεσμευόμαστε».
Πάντως πρώτο στη λίστα των νέων δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στουςεταιρους βρίσκεται το θέμα της αναπροσαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος ΦΠΑ σε σχέση με τους συντελεστές, με τρόπο που θα μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα χωρίς αρνητική επίπτωση στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...