...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

"Ο Ομπάμα ζήτησε από την Μέρκελ να υποχωρήσει αλλιώς..."

"Ο Ομπάμα ζήτησε από την Μέρκελ να υποχωρήσει αλλιώς..."


Οπως γράφουν οι FT: «Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν για την πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα 

να οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. 
κι αλλαγή των γεωστρατηγικών ισορροπιών με την Ρωσία 
να ευνοείται και να αντικαθιστά την δυτική επιρροή, 
όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο»


ΗΠΑ: "Υπάρχουν και όρια στο πόση λιτότητα μπορεί να αντέξει μια κοινωνία"

Financial Times: "Ο Ομπάμα ζήτησε από την Μέρκελ να υποχωρήσει αλλιώς η Ελλάδα θα χαθεί για την Δύση..."

Νέα παρέμβαση από τις ΗΠΑ στην σκληρή σύγκρουση Ελλάδας - δανειστών κατάγράφουν οι  με την αμερικανική κυβέρνηση να πιέζει τους ηγέτες της Ευρωζώνης να συμβιβασθούν με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα των Financial Times  οι οποίοι στο ρεπορτάζ τους από την Ουάσιγκτον αναφέρονται σε δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου ο οποίος λέει μέσες-άκρες αυτό που είπε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα:

«Συμβουλεύσαμε όλες τις πλευρές ότι χρειάζεται να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός από την πλευρά όλων. Υπάρχουν όρια στο πόση πολλή λιτότητα μπορεί να αντέξει μια κοινωνία», πρόσθεσε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Μπ. Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκ. Μέρκελ, ενώ «ήδη έχει μιλήσει ο Μ.Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο και της ζητά "συμβιβασμό" για  να αποφευχθεί μια νέα οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες» αναφέρουν οι FT.

Οπως γράφουν οι FT: «Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν για την πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα να οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. κι αλλαγή των γεωστρατηγικών ισορροπιών με την Ρωσία να ευνοείται και να αντικαθιστά την δυτική επιρροή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο».

«Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε κατάτμηση θα είχε σοβαρές συνέπειες μετάδοσης τη κρίσης σε όλες τις χώρες του κόσμου», δήλωσε έτερος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...