...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο, αλλά υπό όρους, λέει ο Πάπας


Σφοδρές είναι την Παρασκευή οι επικρίσεις, κυρίως από τη Γερμανία και τη Βρετανία, μετά τη δήλωση του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος είπε ότι ένας πατέρας μπορεί να χτυπήσει το παιδί του για να το τιμωρήσει.
«Ένας καλός πατέρας ξέρει να έχει υπομονή και να συγχωρεί, αλλά επίσης και να σωφρονίζει με αυστηρότητα. Δεν είναι ούτε αδύναμος, ούτε πολύ επιεικής ούτε συναισθηματικός», δήλωσε ο πάπας την Τετάρτη στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το Βατικανό που ήταν αφιερωμένο στον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια.
Ξεφεύγοντας από το κείμενο που είχε προετοιμάσει, όπως κάνει συχνά, ο πάπας είχε προσθέσει: «Μια φορά σε μια λειτουργία άκουσα έναν πατέρα να λέει: “Μερικές φορές χτυπώ λίγο τα παιδιά μου, αλλά ποτέ στο πρόσωπο για να μην τα ταπεινώσω”. Αυτό είναι καλό, (ο πατέρας) έχει αίσθηση της αξιοπρέπειας. Πρέπει να τιμωρεί και το κάνει με δίκαιο τρόπο».
Οι δηλώσεις αυτές πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες στην Ιταλία, όμως προκάλεσαν πολλές επικρίσεις στη βόρεια Ευρώπη.
«Κανένα χτύπημα εναντίον των παιδιών δεν μπορεί να είναι αξιοπρεπές. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Κάθε βία εναντίον των παιδιών είναι εντελώς απαράδεκτη», απάντησε η Σοσιαλίστρια Γερμανίδα υπουργός Οικογένειας Μανουέλα Σβέσιχ.
Η ένωση Γερμανική Βοήθεια για τα Παιδιά ζήτησε από τον Αργεντινό ποντίφικα να επανορθώσει το συντομότερο δυνατό το λάθος του. «Αυτός ο πάπας είναι ιδιαίτερα ανθρωπιστής, όμως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος. Λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να χτυπά κανείς (ένα παιδί), αν αυτό γίνεται με αξιοπρέπεια, παρεκτρέπεται εντελώς».
Ο Πίτερ Σόντερς, ιδρυτής μιας βρετανικής ένωσης κατά της παιδοφιλίας και μέλος της νέας επιτροπής του Βατικανού για την προστασία των παιδιών, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph ότι η δήλωση του πάπα «δεν ήταν καθόλου συνετή».
«Εξεπλάγην που την έκανε, αν και καμιά φορά κάνει γκάφες», πρόσθεσε ο Σόντερς, ο οποίος βρισκόταν σήμερα στη Ρώμη για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.
ΥΓ. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Όποιος θεωρεί τον εαυτό του πιστό ή θεωρεί πως ακολουθεί πιστα τη Βίβλο,  αλλά αντιτίθεται στη συγκεκριμένη δήλωση, τότε καλά θα κάνει να ανατρέξει στη Βίβλο και να βρει όλα τα παραδείγματά, αλλά και την άποψη του Θεού για το σωφρονισμό των παιδιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...