...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα Λαγκάρντ προς τους G20: «Ηρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση»

Μήνυμα Λαγκάρντ προς τους G20: «Ηρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση»


Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου «να αναλάβουν δράση» για να αποφευχθεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G-20 στην Κωνσταντινούπολη.«Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση (...). Το διακύβευμα είναι υψηλό. Χωρίς δράση, το σούπερτάνκερ της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να κολλήσει πάλι στα ρηχά νερά της χαμηλής ανάπτυξης» έγραψε η Λαγκάρντ στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ και οι υπουργοί Οικονομικών των ανεπτυγμένων και αναδυομένων χωρών της G20, οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στην τουρκική οικονομική πρωτεύουσα, πρέπει να εφαρμόσουν επειγόντως τις "φιλόδοξες" διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί το παγκόσμιο ΑΕΠ. «Χρειαζόμαστε μια αποφασιστική επιτάχυνση προς την κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση, η υγεία» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να απολαύσει την «ορμή» από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά θα μπορούσε επίσης να υποφέρει από «υπερβολική αστάθεια» που σχετίζεται με τη νομισματική ομαλοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε επίσης η Λαγκάρντ, φοβούμενη ότι η Ευρώπη παραμένει σε ένα «θολό» τοπίο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασαν την ανησυχία τους την Παρασκευή για την «αδύναμη και άνιση» ανάπτυξη στον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει λάβει ισχυρά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας με χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά αυτό αποδείχθηκε ανεπαρκές» είπε το στέλεχος του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...
loading...