...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Καλώς τα μας!Προ των Πυλών η Νέα Γερμανική Στρατιωτική Υπερδύναμη...ξανά μανά τα ίδια, όπως κάποτε;


Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας: Έτοιμος ο νέος ισχυρός Γερμανικός Στρατός


Η Γερμανίδα  υπουργός Άμυνας, ανακοίνωσε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα υλοποιήσουν μια  νέα στρατηγική από το 2016, σημειώνοντας  το επίσημο τέλος της μεταπολεμικής γερμανικής «ειρηνιστικής πολιτικής» στον τομέα της άμυνας, γράφει η  τουρκική εφημερίδα Turkishpress.com .

Η υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε στο Βερολίνο ότι η Γερμανία, η οποία ήταν  παραδοσιακά διστακτική, στο να συμμετάσχουν Γερμανοί στρατιώτες, σε διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις, κυρίως λόγω του ναζιστικού παρελθόντος της χώρας, θα  ενεργεί  πλέον  «χωρίς ταμπού».

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης αμυντικών εμπειρογνωμόνων, πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων αλλά  και πολιτικών, για την δημιουργία ενός νέου δόγματος  για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, η der Leyen, δήλωσε: 

«Σήμερα, αρχίζουμε την δουλειά μας για την σύνταξη μιας νέας Λευκής Βίβλου για την πολιτική ασφάλειας και  το μέλλον των ενόπλων δυνάμεών μας (Bundeswehr)». 

Η ίδια τόνισε ότι η Λευκή Βίβλος θα αποτελέσει το βασικό στρατηγικό «οδηγό»  του  νέου γερμανικού στρατού.

Η Γερμανία είναι  από καιρό  αντίθετη στην παροχή όπλων σε μέρη όπου έχουν δημιουργηθεί  ζώνες συγκρούσεων, αλλά πέρυσι αποφάσισε να αποστείλει όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις των Peshmerga,   στον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος(ISIL).

Σε μια άλλη απόφαση ορόσημο τον περασμένο μήνα, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη έως και 100 Γερμανών στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ, με αποστολή την στρατιωτική εκπαίδευση  των δυνάμεων των Peshmerga ,ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη γερμανική στρατιωτική ανάπτυξη στο εξωτερικό, χωρίς  προηγούμενη εντολή του ΝΑΤΟ ή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η κοινή γνώμη στη χώρα είναι  σε μεγάλο βαθμό, κατά της απόφασης της χώρας να αναλάβει  «στρατιωτικό ρόλο» στις διεθνείς συγκρούσεις, αλλά, κατά τους τελευταίους μήνες, οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν όλο και πιο πολύ , 

«μια πιο επιθετική εξωτερική πολιτική», η οποία θα υποστηρίζεται από τα νέα στρατιωτικά μέτρα, τονίζοντας την ευθύνη της Γερμανίας για την διεθνή «ειρήνη και σταθερότητα» .

Η Von der Leyen τόνισε ιδιαίτερα  την «ανησυχητική εξέλιξη» σχετικά με την κατάσταση της «διεθνούς τρομοκρατίας», μαζί με την άνοδο της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης του ISIL, και την ουκρανική κρίση, οι οποίες δείχνουν  την ανάγκη για μια αλλαγή στην δομή της υπάρχουσας Λευκής Βίβλου του Γερμανικού Στρατού , η οποία χρονολογείται από το 2006.

Η ίδια υποσχέθηκε μια «περιεκτική και διαφανής διαδικασία» για τον καθορισμό της  νέας στρατηγικής  ασφάλειας και άμυνας, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας,  και τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν   με  ειδικούς εμπειρογνώμονες ασφαλείας, πολιτικούς, εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας, κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά  και στρατιωτικό προσωπικό, πριν το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιήσει την οποιαδήποτε απόφαση του, για την νέα στρατηγική του, μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ , δήλωσε ότι : «ο συνδυασμός μιας  βάναυσης, ψευδο-θρησκευτικής ιδεολογίας με την χρήση των κοινωνικών δικτύων , συνιστά μια νέα  «υβριδική απειλή», αναφερόμενη  στην χρήση από τον ISIL του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η  σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία είχε δείξει επίσης ότι είναι  δύσκολο να απαντήσει κάποιος,  με «συμβατικά μόνο εργαλεία», σε έναν σύγχρονο πόλεμο .
«Αυτή η ενορχήστρωση των διαφόρων στοιχείων του υβριδικού πολέμου, θα αλλάξει την αρχιτεκτονική ασφάλειας της ηπείρου μας, θεμελιωδώς», είπε η ίδια .

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την πίεση του  Γερμανού Προέδρου  Joachim Gauck, και του υπουργού Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier στην  der Leyen, για μια  «πιο επιθετική εξωτερική πολιτική για την Γερμανία».

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Γερμανία εισέρχεται σε μια νέα φάση, αυτής της στρατιωτικής  ηγεμονίας. Είπαμε δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ένα κράτος μόνο με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, πρέπει να διαθέτει και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Εφόσον οι Γερμανοί έστειλαν στρατιωτικούς για πρώτη φορά στο Ιράκ , θα στείλουν και δεύτερη. 

Ο μετασχηματισμός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έχει σκοπό την μετατροπή των δυνάμεων αυτών, σε αμυντικό «βραχίονα» της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Διαθέτουν βαριά πολεμική βιομηχανία, επιστημονικό δυναμικό, ικανά στελέχη, άρα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό ορίζοντα 10 ετών θα έχουν μετατραπεί σε Ευρωπαϊκή υπερδύναμη.

 Το θέμα όμως είναι τι κατά πόσο θα το επιτρέψουν αυτό οι ΗΠΑ , οι οποίες έχουν τα δικά τους σχέδια για την ευρωπαϊκή ήπειρο……



pentapostagma.gr, aegeanhawk

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...