...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, για τρίτη φορά


Για τρίτη φορά συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup με επίκεντρο την Ελλάδα.


Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες, σε μια εκ των πλέον κρίσιμων συνεδριών του το  Eurogroup, όπου θα κριθεί κατά πόσον οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ή σύμφωνα με αναλυτές, η Γερμανία και η Ελλάδα θα μπορέσουν να καταλήξουν σε αμοιβαίο συμβιβασμό, αποφεύγοντας και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.



Χθες συνεδρίασε το Eurogroup Working Group (EWG) στις Βρυξέλλες, που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία του σημερινού έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.


Οι εκπρόσωποι των 19 υπουργών Οικονομικών εξέτασαν το ελληνικό αίτημα, έτσι όπως υπεβλήθη με την επιστολή του Ελληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκαν - και έγιναν - κάποιες διευκρινήσεις από τη γερμανική πλευρά, έτσι ώστε να καλύπτονται οι επιφυλάξεις του Βερολίνου.

Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Αθήνας για εξάμηνη παράταση του δανειακού προγράμματος, δημιουργώντας αμφιβολίες κατά πόσον οι πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια γρήγορη λύση και να αποφευχθεί ένα – καταστροφικό, όπως χαρακτηρίζεται- Grexit.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεδρία του Eurogroup σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα για το θέμα της Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργούς της Ελλάδας Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια αμοιβαία επωφελή, μεταβατική συμφωνία, είναι εκεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα του  Eurogroup. Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος από την άλλη, είπε, ότι το ζήτημα τελικά περιορίστηκε σε σύγκρουση προσωπικωτήτων, με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να φέρεται να είναι έξαλλος με το διαπραγματευτικό στυλ του Ελληνα ομολόγου του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Ελλάδα υπέβαλε επίσημο αίτημα για παράταση του δανείου την Πέμπτη, προσφέροντας μεγάλες παραχωρήσεις, περιλαμβανομένης και της επιστροφής της αποστολής της Τρόικας. Αλλά το Βερολίνο το απέρριψε αμέσως, λεπτά μόλις μετά που η ΕΕ το χαιρέτισε ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.


Αντιμέτωπη με τη γερμανική απόρριψη, η Αθήνα απάντησε ότι το αίτημα είναι το τελικό και ότι “αύριο (σσ: σήμερα) το Eurogroup έχει δύο επιλογές, να αποδεχθεί ή να απορρίψει” το ελληνικό αίτημα.


καζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...