...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

NEW YORK TIMES: ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

New York Times: Γραφειοκρατία και διαφθορά εμποδίζουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Εμπόδιο, τόσο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όσο και στην ανάπτυξη αποτελεί η γραφειοκρατία, σύμφωνα με τη New York Times.
Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η εφημερίδα της Νέας Υόρκης παραθέτει τις απόψεις επιχειρηματιών που «αγωνίζονται να διατηρήσουν τις εταιρείες τους, παρά την οικονομική κρίση και το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον».
Όπως δηλώνουν, μεταξύ άλλων, «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, αν η νέα κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τη δυσλειτουργία, τη γραφειοκρατία και την αβεβαιότητα».
Στις σχετικές αναφορές, σημειώνονται και προσωπικές εμπειρίες των επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και μια περίπτωση, που, εξαιτίας «του κυκεώνα των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη φορολογική νομοθεσία, ο υπάλληλος στην εφορία δεν μπορούσε να του δώσει ένα κρίσιμο έγγραφο που χρειάζονταν για να λάβει τραπεζικό δάνειο».
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα υπέρογκο διαχειριστικό κόστος, αλλά και με μια γραφειοκρατική αναποτελεσματικότητα που συμβάλλουν στην απώλεια θέσεων εργασίας και δισεκατομμυρίων ευρώ».
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «η διαφθορά παραμένει, επίσης, εκτεταμένη, ενώ τα κατεστημένα συμφέροντα έχουν ευθύνη και παρεμποδίζουν το άνοιγμα της οικονομίας στον ανταγωνισμό».

Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...