...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Θυελλώδεις άνεμοι, προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων


Επιδείνωση του καιρού με ενίσχυση των ανέμων. Δείτε πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Με προβλήματα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν γίνονται επίσης τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.
Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στύρα. Επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο «Mακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Λαύριο παραμένει στη Κέα. Στο ίδιο λιμάνι παραμένει από χθες και το "ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ" που εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο- Κέα - Κύθνο - Σύρο - Τήνο - Σύρο.
Κλειστή είναι επίσης γραμμή Ηγουμενίτσα Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Σημειώνεται, επίσης, ότι απογευματινές ώρες της Πέμπτης, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου "ΑΡΙΑΔΝΗ" που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιό του.
Επίσης το"ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ", που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο - Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Ανάφη - Θήρα - Μήλο - Πειραιά, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης .
Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Διάλεξε την περιοχή που θέλεις και δες τι καιρό θα κάνει

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονιά σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.
Στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Ανεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια να είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...