...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πούτιν:Ειδοποιεί για προβλήματα σε προμήθειες αερίου στην Ευρώπη

Πούτιν:Ειδοποιεί για προβλήματα σε προμήθειες αερίου στην Ευρώπη


Τελεσίγραφο στο Κίεβο ότι εάν δεν καταβάλει την επόμενη πληρωμή η Gazprom θα κλείσει τις στρόφιγγες του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία στέλνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «θα δημιουργηθεί πρόβλημα» στην τροφοδοσία της Ευρώπης. 


Υποστηρίζει παράλληλα πως «μυρίζει γενοκτονία» η άρνηση του Κιέβου να προμηθεύσει με φυσικό αέριο τις ελεγχόμενες από τους αυτονομιστές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Στέλνοντας το τελεσίγραφο στην ουκρανική κυβέρνηση, ο Πούτιν δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους πως ελπίζει ότι η κατάσταση δεν θα οδηγηθεί σε αυτό το σημείο.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ είχε δηλώσει πως η Ρωσία δεν περιμένει ότι η διένεξη με το Κίεβο για τις πληρωμές θα οδηγήσει σε διακοπή των ευρωπαϊκών προμηθειών φυσικού αερίου και πως αναμένει ότι η Ουκρανία θα καταβάλει σύντομα την επόμενη πληρωμή.

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της κρατικής ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz, ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom δηλώνει πως η Ουκρανία έχει προθεσμία μόνο τρεις ημέρες για να προπληρώσει για το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ διεμήνυσε στο Κίεβο πως εάν δεν υπάρξει προπληρωμή, η Ρωσία θα σταματήσει να εξάγει φυσικό αέριο στην Ουκρανία -για δεύτερη φορά από τον Ιούνιο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης πως η άρνηση του Κιέβου να προμηθεύσει με φυσικό αέριο τις περιοχές των αυτονομιστών στις ουκρανικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ «έχει οσμή γενοκτονίας».

Εν τω μεταξύ, στο ευρωπαϊκό πεδίο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσαν την Τετάρτη πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία εάν είναι απαραίτητο, μολονότι η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η υφιστάμενη κατάπαυση του πυρός θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την αχτίδα φωτός» δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό στο Βερολίνο, αναφερόμενη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ. «Θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο βήμα, έστω κι αν εφαρμόζεται πολύ βραδέως» ανέφερε.

Η Άνγκελα Μέρκελ προσέθεσε πως εστάλη ένα πολύ σημαντικό σήμα στη Ρωσία ότι η ΕΕ κατάφερε να διατηρήσει μια ενιαία στάση.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...