...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τρεις δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα συνελήφθησαν στο Παρίσι / Three journalists of Al Jazeera arrested in Paris


Κοντά στην επίλυση του μυστηρίου με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη γαλλική πρωτεύουσα φαίνονται να βρίσκονται οι αρχές της χώρας. Τρεις δημοσιογράφοι κρατούνται για την υπόθεση

Τις τελευταίες ώρες οι γαλλικές αρχές παρατήρησαν σειρά επεισοδίων με drone που πετούσαν ανεξέλεγκτα πάνω από το Παρίσι και φαίνονταν να έχουν σαν στόχο μεταξύ άλλων και την αμερικανική πρεσβεία. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το RT, η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που φέρονται να βρίσκονται πίσω από τις ύποπτες πτήσεις.
Από τις 11 το βράδυ της Τρίτης έως τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, εθεάθησαν τέτοια αεροσκάφη πάνω από το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Αστυνομικοί και πολίτες τα είδαν να πετούν πάνω από το πολεμικό μουσείο, την πλατεία Κονκόρντ και τις εισόδους της παλιάς πόλης.
«Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη είναι, εάν πρόκειται για πέντε τέτοια μικρά αεροσκάφη, ή εάν πρόκειται για το ίδιο που το έχουν δει σε πέντε διαφορετικά σημεία. Προς το παρόν, δεν έχει προσδιοριστεί η χρονολογική σειρά των γεγονότων. Θα μπορούσε κάποιος να τα κατευθύνει από ένα παράθυρο και σύμφωνα με την απόσταση που μπορούν να πετάξουν, το άτομο αυτό, αν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης δεν χρειάζεται να μετακινείται για να καλύψει μια μεγάλη περιοχή», εξηγεί Γάλλος δημοσιογράφος.
Μη επανδρωμένα μικρά αεροσκάφη εθεάθησαν και το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις αναφορές πέταξαν πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, την αμερικανική πρεσβεία και τον Πύργο του Άιφελ. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες.
«Τα μηχανήματα αυτά ζυγίζουν από μισό έως ένα κιλό και μπορούν να πετούν, φέροντας αντικείμενα που ζυγίζουν- το μέγιστο- λίγες εκατοντάδες γραμμάρια. Τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Δεν μπορούν να φέρουν επικίνδυνα αντικείμενα», τονίζει ένας ειδικός σε θέματα μη επανδρωμένων μικρών αεροσκαφών
Τέτοιες πτήσεις εντοπίστηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο πάνω από πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Γαλλία.
Οι πτήσεις αυτές πάνω από το Παρίσι απαγορεύονται τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...