...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αναφορά από το ΚΚΕ για το ΚΘΒΕ / Reference from the Communist Party for the NTNG

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναφορά από το ΚΚΕ για το ΚΘΒΕ


Αναφορά με την οποία ζητείται να δοθεί οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα του ΚΘΒΕ, καθώς και να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν το δελτίο Τύπου των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που εξέδωσαν το Μάρτη του 2015 και αναφέρει:

«Οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος εδώ και τέσσερα χρόνια ζούμε την ταπεινωτική πραγματικότητα του να μη γνωρίζουμε πότε και αν θα πληρωθούμε, ενώ εργαζόμαστε με συνέπεια (εργασία βάσει 5μηνης ή 8μηνης σύμβασης). Οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και αυτό έχει τη ρίζα του στη συνεχόμενη απαξίωση του ιστορικού αυτού θεάτρου από την πολιτεία.

Το θέατρο βαρύνεται από χρέη που δεν του αναλογούν και από επιστροφές χρημάτων που δεν πραγματοποιούνται (Οπερα, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΦΠΑ, κ.ά.). Δεν έχουν καταλογιστεί ποτέ ευθύνες για κακοδιαχείριση προηγούμενων διορισμένων διευθύνσεων. Η κρατική επιχορήγηση προς το ΚΘΒΕ έχει περικοπεί κατά 40%, κάτι που οδηγεί νομοτελειακά στη συρρίκνωση του θεάτρου.

Τα παραπάνω γεγονότα καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Οπως γίνεται αντιληπτό, τα προβλήματα δεν οφείλονται στους εργαζόμενους, στις δίκαιες διεκδικήσεις τους και στους μισθούς τους. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν.

Στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών το θέατρο έχει δεχθεί κατ' επανάληψη τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας για την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων.

Παραμένοντας απλήρωτοι για δύο μήνες, έχουμε εξαντλήσει τα όρια της ανοχής μας και χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που μας έχει απομείνει, για να υπερασπιστούμε καταρχάς την αξιοπρέπειά μας.

Από την Παρασκευή 27/3/15 ξεκινάμε συνεχόμενες στάσεις εργασίας διεκδικώντας:

1. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

2. Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ξυδάκη με στόχο τις δεσμεύσεις του υπουργείου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όσον αφορά στην οριστική λύση των χρόνιων προβλημάτων του ΚΘΒΕ.

Για το δίκαιο αγώνα μας και για να σταματήσει η απαξίωση του πολιτισμού ζητάμε από το κοινό που παρακολουθεί αδιαλείπτως τις παραστάσεις μας και από το σύνολο των ηθοποιών τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή σας».

 ΚΘΒΕ

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...