...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Γιατί τα αντιβιοτικά θα μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα / Why antibiotics will we return us back to the 19th century


Μία επιδημία ανθεκτική στα αντιβιοτικά θα μπορούσε να σκοτώσει 80.000 ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία, προειδοποιεί έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Μία επιδημία ανθεκτική στα αντιβιοτικά θα μπορούσε να σκοτώσει 80.000 ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία, προειδοποιεί έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας, θα θεωρούνταν «επεμβάσεις υψηλού κινδύνου» και πολλές «κατακτήσεις» της σύγχρονης ιατρικής, όπως οι μεταμοσχεύσεις οργάνων, θα ήταν πολύ επικίνδυνες
Η έκθεση τονίζει ότι η αυξημένη αντοχή των φαρμάκων στα μικρόβια, εγκυμονεί τον κίνδυνο της «επιστροφής» των χειρουργικών επεμβάσεων στα ποσοστά θνησιμότητας του 19ου αιώνα.
Η έκθεση υπολογίζει ότι οι θάνατοι στη Βρετανία θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τις 80.000 εάν ξεσπούσε μια επιδημία ανθεκτική στα φάρμακα -πρόβλεψη για την οποία η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη προειδοποιηθεί.
Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 200.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να νοσήσουν από μια βακτηριακή λοίμωξη του αίματος -σε περίπτωση επιδημίας, δηλαδή εκτεταμένης έξαρσης- την οποία τα υπάρχοντα αντιβιοτικά θα ήταν αδύνατον να αντιμετωπίσουν.
Ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας, θα θεωρούνταν «επεμβάσεις υψηλού κινδύνου» και πολλές «κατακτήσεις» της σύγχρονης ιατρικής, όπως οι μεταμοσχεύσεις οργάνων, επεμβάσεις στο έντερο και ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο θα ήταν πλέον πολύ επικίνδυνες, αναφέρει η έκθεση.
Ήταν αναμενόμενο ότι οι αριθμοί των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά λοιμώξεων θα είχαν σημαντική αύξηση για τα επόμενα 20 χρόνια, προσθέτει η έκθεση.
Η έκθεση αναφέρει ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, η αντοχή στα αντιβιοτικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον 10 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη του προηγούμενου μήνα και δίνει οδηγίες σχετικά με πιθανές απειλές, όπως η τρομοκρατία, γρίπη και οι φυσικές καταστροφές.
«Αλλά δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πραγματικά, εάν δεν υπάρχει συντονισμένη διεθνής δράση. Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε -το ζήτημα πρέπει να ανέβει διεθνώς «ψηλά» στην πολιτική ατζέντα.
«Αν δεν αναλάβουμε δράση, σε 20 χρόνια θα επιστρέψουμε πίσω στο 19ο αιώνα, στις λοιμώξεις που μας σκότωναν σε επεμβάσεις ρουτίνας».
affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...