...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα 500 εκατ $ τα υπογράψαμε για να μην κάνει η Τουρκία έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο / P. KAMMENOS: The $ 500 million of signed for not making Turkey Search and Rescue at Aegean Sea


Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έδωσε διευκρινίσεις μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ενικός» στο Star, για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ύψους 500 εκατ.δολαρίων που ενέκρινε εν κρυπτώ το
ΚΥΣΕΑ με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και υλοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκταμιεύοντας προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων.

«Επειδή το πρόγραμμα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ο Δένδιας (σσ αναφέρεται στον τέως υπουργό Άμυνας) ζήτησε από τους Αμερικανούς τρίμηνη επέκταση του συμβολαίου» υποστήριξε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Έληγε και έπρεπε ή να το αρνηθώ ή να το υπογράψω».

«Εμείς λοιπόν το υπογράψαμε και δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε τουρκικά αεροσκάφη να κάνουν έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο» συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε «στο παρελθόν επιλέγαμε τα εξοπλιστικά ανάλογα με τους αντιπροσώπους. Τα Γενικά Επιτελεία προτείνουν τους εξοπλισμούς που θέλουνε και αυτά γίνονται απ' τη Βουλή».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για την αναβάθμιση των οποίων η κυβέρνηση θα δαπανήσει 500 εκατ.ευρώ σε μια συγκυρία που τα διαθέσιμα του Δημοσίου εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς, ο υπουργός Αμυνας παραδέχθηκε για τα P-3 ότι «τα αεροπλάνα αυτά πράγματι είναι παλιά» αλλά υποστήριξε ότι «εκπληρώνουν και μια ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση».

Ο κ. Καμμένος είπε πως η σύμβαση που τελικώς υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που ανέθεσε τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών στους Αμερικανούς «έχει περάσει από δυο ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014 εγκρίνει το πρόγραμμα με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες καταβολές και τις υπογραφές μεταξύ άλλων των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη και Κυρ. Μητσοτάκη».

«Είναι ακριβώς τα ίδια ποσά» ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «η προμήθεια θα κατέβει κάτω απ' τα 300 εκατ. (χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο νόμισμα αναφέρεται)» τονίζοντας ότι «θα έχει δουλειά η ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) για επτά χρόνια».

«Πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί δεν υπάρχει μίζα, δεν γίνεται με απ' ευθείας ανάθεση γίνεται με διακρατική συμφωνία» ισχυρίστηκε ο Πάνος Καμμένος.

Μετά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση επειδή δεν ενημερώθηκε η Βουλή ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «η Ολομέλεια θα ενημερωθεί μεν αλλά την εισήγηση στην επιτροπή Εξοπλισμών την έκανε η ΝΔ» υπαινισσόμενος εμμέσως ότι η προμήθεια των 500 εκατ. που μετά την εκταμίευση της προκαταβολής από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πλέον ενεργοποιηθεί δεν θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις που είχε εκφράσει προεκλογικά για την προμήθεια ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ο κ. Καμμένος είπε: «Είχε ο κ. Δρίτσας τις επιφυλάξεις του αλλά του εξήγησα και κατάλαβε».

«Υπάρχουν κι άλλα τα οποία αφορούν εθνικά συμφέροντα και μπορείς να τα πεις σε μια κλειστή υπουργική σύσκεψη» πρόσθεσε γενικόλογα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια που θα κοστίσει στους φορολογούμενους 500 εκατ.δολάρια και προκαλεί ήδη αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ραχήλ Μακρή και ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...