...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων, με υποχρεωτικό σύστημα εφημεριών / Changes in the working hours of pharmacies, with a compulsory system call duty


Αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων, με υποχρεωτικό σύστημα εφημεριών

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, με υποχρεωτικό σύστημα εφημεριών για όλους αλλά και... ελεύθερο ωράριο για όσους φαρμακοποιούς το επιθυμούν, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, το νέο ωράριο λειτουργίας, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν οδηγεί σε επιστροφή στο παλιό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.


Αναφερόμενος στο σημερινό σύστημα λειτουργίας των φαρμακείων, ο κ. Κουρουμπλής -μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι»- έκανε λόγο για «χάος», τονίζοντας ότι «η διεύρυνση του ωραρίου απέτυχε εν τοις πράγμασι».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το επόμενο διάστημα ξεκινά διάλογος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σύστημα που θα καλύπτει ολόκληρη την κοινωνία και θα στηρίζει και το μικρό φαρμακείο, το οποίο -όπως είπε- πρέπει να επιβιώσει. Αν και απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το νέο πλαίσιο λειτουργίας που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών. Και διευκρίνισε ότι το νέο πλαίσιο λειτουργίας δεν θα είναι ακριβώς αυτό που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν πολύ εύκολο να σας πω ότι γυρίζουμε στο παλιό ωράριο», προσθέτοντας ότι με τον διάλογο θα προκύψει ένα νέο πλαίσιο.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής άφησε αιχμές για εντοπισμό ανασφάλιστων στα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Στο επιχείρημα σχετικά με τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στα εν λόγω φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον έλεγχο του ΙΚΑ και των αρμοδίων υπηρεσιών για να δείτε πόσοι ανασφάλιστοι συλλαμβάνονται στα διευρυμένα φαρμακεία».

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 


Θετικές χαρακτήρισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί αλλαγής του πλαισίου του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «συμφωνεί με τη θέση του κ. Κουρουμπλή ότι το υπάρχον ωράριο έχει αποτύχει» και προσθέτει ότι: «Οι φαρμακοποιοί θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακό τους και την κάλυψη των αναγκών τους όλο το 24ωρο, με την ισότιμη αντιμετώπιση των φαρμακείων είτε βρίσκονται σε κεντρικά είτε σε απομεμακρυσμένα σημεία μέσα από ένα ανεπτυγμένο και αποτελεσματικό σύστημα εφημεριών και διανυκτερεύσεων».

Από την πλευρά της, η προσωρινή πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος Μαίρη Λυβίζου, φαρμακοποιός (εκπρόσωπος των διευρυμένων φαρμακείων), δήλωσε: «Εκτιμάμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να αναφέρουμε διά ζώσης τις απόψεις μας στον κύριο υπουργό σχετικά με το διευρυμένο ωράριο και τις ωφέλειές του στο κοινό και στους εργαζομένους. Εξάλλου (βλέπετε αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας 1973, 1974/2013) το διευρυμένο ωράριο «αποβλέπει στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενου στην μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών και την ευχερέστερη πρόσβαση του πληθυσμού στα φαρμακεία, προκειμένου να εφοδιάζεται κατά τρόπο ασφαλή με τα αναγκαία φάρμακα, δηλαδή με τα προϊόντα που εξυπηρετούν αγαθό υψίστης σημασίας, όπως η Υγεία. (...) Δεν θίγει το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, είτε το σύστημα των εφημεριών, αλλά αντιθέτως παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας κατά τη διάρκεια του ωραρίου των εφημεριών, αριθμού φαρμακείων μεγαλύτερο από τον υποχρεωτικά οριζόμενο».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε η κ. Λυβίζου, «καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής ανασφάλιστη εργασία όπου κι αν τη συναντά κανείς. Επειδή τα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έχουν προσφέρει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο διάστημα, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του κ. υπουργού δεν αφορά σε εμάς».

Της Ελένης Πετροπούλου

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...