...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βαριές κατηγορίες της Ε.Ε. κατά της Google. ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ANDROID / Serious charges of the EU against Google. STARTS AND RESEARCH FOR ANDROID



Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει και το Android, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google
Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει και το Android, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google
Με μία κίνηση που θεωρείται και ως κομμάτι της προσπάθειας της Ευρώπης να περιορίσει την αμερικανική κυριαρχία στο Διαδίκτυο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απήγγειλε χθες ένα αρκετά βαρύ «κατηγορητήριο» εναντίον της Google, η οποία κατηγορείται για παραπλάνηση των καταναλωτών και των ανταγωνιστών της! Παράλληλα, η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για το Google Android, το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, που έχει βοηθήσει σημαντικά τον αμερικανικό κολοσσό να εξελιχθεί σε κυρίαρχο «παίκτη» της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών.


Χθες η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτ Βεστάγκερ ανακοίνωσε ότι απεστάλη στην Google μία λίστα με τις «κατηγορίες» (statement of objections) με την αμερικανική εταιρεία να έχει 10 εβδομάδες περιθώριο για να απαντήσει σε αυτές. Η Κομισιόν, μετά από μία έρευνα που διήρκεσε πέντε χρόνια, υποστηρίζει ότι η Google «επηρεάζει» τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, προκειμένου να προωθήσει την υπηρεσία σύγκρισης τιμών προϊόντων (Google Shopping) εις βάρος άλλων συστημάτων, αλλοιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό και εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση που έχει, καθώς εκτιμάται ότι περίπου το 90% των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο από Ευρωπαίους καταναλωτές πραγματοποιείται μέσω της μηχανής της Google.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν αποδείξει ότι ο αμερικανικός κολοσσός εκμεταλλεύτηκε τη δεσπόζουσα θέση της για την προώθηση του Google Shopping, τότε μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο να φθάσει στο 10% των εσόδων της εταιρείας, ήτοι στην προκειμένη περίπτωση 6,2 δισ. ευρώ! Το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού ήταν αυτό που επεβλήθη στην Intel το 2009 ύψους 1,09 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Google απορρίπτει τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες ενισχύουν τον ανταγωνισμό και προωθούν την καινοτομία. Πάντως, είναι ενδιαφέρον ότι η Google, στην πρώτη αντίδρασή της, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο Android, για το οποίο η έρευνα τώρα ξεκινά και σίγουρα θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η κ. Βεστάγκερ, η οποία επισκέπτεται σήμερα τις ΗΠΑ, υποστήριξε χθες ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στις κινήσεις εναντίον της Google, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές επισημαίνουν την ανησυχία που υπάρχει στην Ευρώπη για το γεγονός ότι αμερικανικές εταιρείες, όπως είναι η Google, αλλά και το Facebook και η Apple, έχουν ουσιαστικά κυριαρχήσει στο Διαδίκτυο και στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών με τις -σχετικά λίγες- ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν ουσιαστικά περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου.

Του Δημήτρη Μαλλά

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...