...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΕΚΤ Αύξησε τον ELA κατά 800 εκατ. € / ECB Increase ELA for 800 million. €



Αυξήθηκε κατά 800 εκατ. ευρώ το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ELA) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, πράγμα που σημαίνει ότι η ΕΚΤ συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας στην παροχή ρευστότητας, διατηρώντας τις τράπεζες σε καθεστώς πίεσης.


Μετά την απόφαση αυτή το όριο διαμορφώνεται πλέον στα 74 δισ. ευρώ έναντι 73,2 δισ. ευρώ προηγουμένως και θα επανεξετασθεί σε μία εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ.

Δεδομένου ότι η τρέχουσα χρήση που έχει γίνει στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας είναι 70 δισ., το περιθώριο που διαμορφώνεται στις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχεί σύμφωνα με πληροφορίες σε 4 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο του ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε σταδιακές αλλά περιορισμένες αυξήσεις του ορίου χρηματοδότησης. 

Στην παρούσα φάση και ενώ κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η ΕΚΤ χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μόνο μέσω του ELA, ενώ έχει απαγορεύσει νέες αγορές εντόκων γραμματίων. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες επέκτεινε το απαγορευτικό και στις αγορές εντόκων από θυγατρικές τραπεζών, καθώς και σε αυξημένο δανεισμό φορέων του Δημοσίου από τις τράπεζες.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η στρόφιγγα της ρευστότητας από την ΕΚΤ με την αποδοχή εκ νέου των ελληνικών ομολόγων θα ανοίξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...