...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ - Πολιτικοί, υπουργοί και δημοσιογράφοι στη «λίστα Νικολούδη» / MITROPOULOU COMPLAINT FOR ATTACK BY UNKNOWNS - Politicians, ministers and journalists in "list Nikoloudi '





* Κακλαμάνης: Αμεση σύγκληση της επιτροπής «Πόθεν Εσχες»* ΑΝΕΛ: Σοβαρές οι καταγγελίες* Συνάντηση Βαρουφάκη - Νικολούδη με τις ελβετικές αρχές

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση από αγνώστους κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ότι δέχθηκε όταν κατέθεσε την ερώτηση για τη λίστα Νικολούδη.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον
ΑΝΤ1, στη λίστα έχει δει ονόματα πολιτικών, υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων και ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τη βίαιη επίθεση δέχθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2014, πηγαίνοντας προς το σπίτι του και αμέσως μετά επικοινώνησε με φίλο του εισαγγελέα. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» τόνισε.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως στη λίστα Νικολούδη με τα εμβάσματα στο εξωτερικό περιλαμβάνονται «πολιτικοί, υπουργοί Οικονομικών και δημοσιογράφοι· δεν υπάρχουν υπουργοί Οικονομικοί ή μέλη οικογενειών τους, που να μην περιλαμβάνονται στη λίστα».
Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα της λίστας Νικολούδη.

«Πρέπει αύριο κιόλας να φέρει και να καταθέσει ο κ. Νικολούδης στη Βουλή τη λίστα για την οποία μίλησε ο κ. Μητρόπουλος» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Και το λέω αυτό διότι απαντώντας ο κ. Νικολούδης λίγο πριν κλείσει η Βουλή για το Πάσχα σε ερώτηση βουλευτή, όχι για τη λίστα Νικολούδη, αλλά για τη λίστα Λαγκάρντ στην ουσία είπε ότι έλεγε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ότι οι Ελβετοί δεν συνεργάζονται, θεωρούν τη λίστα πλαστή γιατί έχει υποκλαπεί και είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθεί ή να βρεθεί το οτιδήποτε, ενώ είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις ότι από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τον Ιούνιο θα εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ» τόνισε.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων ζήτησε, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης ζητεί με την επιστολή του την άμεση συγκρότηση και σύγκληση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής «μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συναδέλφου κ. Αλέξη Μητρόπουλου για το περιεχόμενο (πολιτικοί-δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες) της 'λίστας Νικολούδη'».

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας, εκτιμώ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής 'Πόθεν Έσχες' πρέπει να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του συναδέλφου μας, κ. Αλέξη Μητρόπουλου.

» Το θέμα αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια ημέρα...» αναφέρει στην επιστολή του ο Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΒΕΤΟ ΠΡΕΣΒΗ

Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ελβετίας στην Ελλάδα και αντιπροσωπεία του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, θα έχουν στις 28 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, όπως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι, έρχεται σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε η ελβετική αντιπροσωπεία στις 26 Μαρτίου με τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη.

Κατά την τότε συνάντηση είχε προκύψει η ανάγκη επανεκκίνησης και εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.


ΟΙ ΑΝΕΛ

«Ιδιαίτερα σοβαρές» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις καταγγελίες του Αλέξη Μητρόπουλου για τη «λίστα Νικολούδη», η οποία φέρεται να περιέχει ονόματα όσων έχουν στείλει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό.

«Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Α' αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, σχετικά με τη "λίστα Νικολούδη" και το περιεχόμενό της, δηλαδή τα ονόματα όσων έχουν στείλει την τελευταία πενταετία εμβάσματα με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, είναι ιδιαίτερα σοβαρές για να τις… πάρει ο άνεμος» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
»Πολύ, δε, περισσότερο, όταν ο ίδιος συνέδεσε ευθέως το περιεχόμενο της "λίστας Νικολούδη" με την αποκάλυψη-καταγγελία ότι δέχθηκε σωματική επίθεση την ημέρα που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό».

Η κ. Χρυσοβελώνη υπογραμμίζει πως «οι καταγγελίες του κ. Μητρόπουλου ότι στην περιώνυμη "λίστα Νικολούδη", με συνολικό ποσό εμβασμάτων άνω των 100 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών εν ενεργεία, πλην του ΚΚΕ, πρώην υπουργών Οικονομικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, χρήζουν αν μη τι άλλο, άμεσης και ξεκάθαρης απάντησης από τον αρμόδιο υπουργό κατά της διαφθοράς, Π. Νικολούδη, προς επιβεβαίωσή τους ή διάψευσή τους».

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι «φυσικά οι φοροδιαφεύγοντες θα πρέπει να κληθούν να πληρώσουν» καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές πως «αν, πάλι, οι καταγγελίες του κ. Μητρόπουλου δεν ευσταθούν, θα πρέπει να τύχουν άμεσης διάψευσης για να μη δηλητηριάζεται σε επικίνδυνο και διχαστικό βαθμό η πολιτική ατμόσφαιρα».


«Η διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Μητρόπουλου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να αιωρούνται αναπάντητες στην πολιτική ατμόσφαιρα τέτοιου είδους και τέτοιας σοβαρότητας καταγγελίες» κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...