...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

"Plan B με χρεοκοπία και αλλαγή κυβέρνησης" / "Plan B with bankruptcy and change of government"



Σε σχέδιο Β για την Ελλάδα, με «χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα», αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα του Τορίνο «Λα Στάμπα», σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.

Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απέτρεπε μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών και θα προσέφερε εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό».

Σύμφωνα με την Λα Στάμπα, το ενδεχόμενο αυτό θα προϋπέθετε, όμως, «αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών». 


Η Ιταλίδα δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα που συνδέεται με τον σχέδιο αυτό είναι τεράστια, πρώτα από όλα πολιτική, «από την στιγμή που δεν μπορεί να αποκλείσει, κανείς, ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να μην δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία, μπορεί να προτιμήσει την επιστροφή στην δραχμή». 
Η εφημερίδα του Τορίνο σημειώνει πως «ούτε αυτό ανησυχεί , πλέον, πολλούς πολιτικούς και τραπεζίτες» διότι , «όπως αναφέρουν έγκυρες γερμανικές πηγές, η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα από γεωπολιτικής απόψεως, αλλά πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι για να είναι κανείς μέλος του ευρώ πρέπει να σέβεται συγκεκριμένους κανόνες».

Η Τόνια Μαστρομπουόνι προσθέτει ότι «αν λάβει υπόψη του, κανείς, το κλίμα που επικρατεί στα γραφεία του Σόϊμπλε, είναι πολύ δύσκολο η γερμανική κυβέρνηση να ικανοποιηθεί με προγράμματα μερικής ισχύος, με προσχέδια προγραμμάτων, τα οποία, σύμφωνα με διαρροές, η Ελλάδα παρουσίασε χθες και θα συνεχίσει να συζητά στο τεχνικό επίπεδο μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας».

«Η στάση της 'Αγγελας Μέρκελ δεν είναι, βεβαίως, τόσο σκληρή, αλλά υπάρχουν, πλέον, πολλές χώρες που επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία από τον Σόιμπλε», καταλήγει η Λα Στάμπα.

καζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερaffiliate marketing network adsurf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...