...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Επιθέσεις Εβραίων εξτρεμιστών κατά Χριστιανών στους Αγίους Τόπους

       
    

Επιθέσεις σε εκκλησίες από δεξιούς Εβραίους, ένα νέο φαινόμενο, εγείρει ανησυχίες σχετικά με την όλο και πιο επιθετική τακτική του κινήματος

Ενώ οι επιθέσεις και η τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους “παίζουν” σε καθημερινή βάσει στα ΜΜΕ κι ένας Θεός ξέρει πόσες από αυτές είναι προϊόν κινηματογραφικής τεχνικής, στους Ιερούς Τόπους ένα νέο φαινόμενο τρομοκρατίας σε βάρος των Χριστιανών συνεχίζεται με αυξανόμενη τάση και την ανοχή του Ισραηλινού κράτους.
02jewishisis.ngsversion.1450821078350.adapt.676.1
Σύμφωνα με άρθρο του nationalgeographic.com μετά από μια εμπρηστική επίθεση πριν από έξι μήνες που έστειλε έναν καθολικό μοναχό στο νοσοκομείο και προκάλεσε ζημιές σχεδόν $ 1.8 εκατ., η ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, δεν έχει ακόμη παράσχει οικονομική αποζημίωση, ούτε κινήθηκε νομικά ενάντια στους δύο δεξιούς εβραίους υπόπτους, όπως είχε υποσχεθεί.
Η επίθεση του Ιουνίου  ήταν η τελευταία και πιο δραματική ένδειξη της έντασης μεταξύ Χριστιανών στο Ισραήλ και ενός αυξανόμενου κινήματος Εβραίων εξτρεμιστών που προσπαθούν να καθαρίσουν το έθνος τους από θρησκευτικές μειονότητες.
Έχοντας υπόδειγμα την ISIS οι εξτρεμιστικές ομάδες, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν επιτεθεί σε μια ντουζίνα εκκλησίες και μοναστήρια τα οποία υπήρξαν θύματα βομβαρδισμών, εμπρησμών και βανδαλισμών.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε γρήγορα τη φωτιά ως τρομοκρατική επίθεση, με αποτέλεσμα η εκκλησία να μην μπορεί να λάβει αποζημίωση από την ασφάλιση, αλλά άνοιξε το δρόμο για κυβέρνηση αποζημίωση. Ωστόσο δύο μήνες αργότερα, η ισραηλινή Φορολογική Αρχή δήλωσε ότι η βίαιη εκδήλωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατία, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να λάβουν κρατική χρηματοδότηση!
Ο Yinon Reuveni (δεξιά), ένας από τους δύο υπόπτους στην εμπρηστική επίθεση, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του δικαστή στη Ναζαρέτ, τον Ιούλιο.Οι  Reuveni και Yehuda Assraf θα πάνε σε δίκη το επόμενο έτος.
Ο Yinon Reuveni (δεξιά), ένας από τους δύο υπόπτους στην εμπρηστική επίθεση, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του δικαστή στη Ναζαρέτ, τον Ιούλιο.Οι Reuveni και Yehuda Assraf θα πάνε σε δίκη το επόμενο έτος.

Ορισμένοι Ισραηλινοί φοβούνται ότι η μικρή ομάδα των βίαιων εξτρεμιστών, που αποτελείται κυρίως από νέους εποίκους της Δυτικής Όχθης, έχει ξεθαρρέψει λόγω απουσίας διώξεων.
Ο καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, Assaf Sharon, που έχει γράψει για την ιστορία της τρομοκρατίας των Εβραίων, δήλωσε ότι η νεολαία “περιβάλλεται από ιδρύματα που συγχωρούν, προστατεύουν, και τους υποστηρίζουν. Και υπάρχει βέβαια αρχή πίσω από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και ραβίνων”.
Δεν υπήρξαν σημαντικές επιθέσεις από τον Ιούνιο. Αλλά στις 17 Δεκεμβρίου, η δεξιά πτέρυγα του ακτιβιστή Bentiz Gopstein, ο οποίος ηγείται της οργάνωσης Lehava, δημοσίευσε μια στήλη καταγγέλλοντας τους Χριστιανούς ότι «ρουφούν το αίμα σαν βαμπίρ», και πρόσθεσε ότι «τα Χριστούγεννα δεν έχει καμία θέση στους Αγίους Τόπους».
Για τον Πατέρα Matthias, η καταστροφή στο συγκρότημα της εκκλησίας έχει φέρει επίσης και οφέλη. «Υπάρχει μια δεύτερη φωτιά, η φωτιά της αλληλεγγύης και της αγάπης», είπε. «Οι Εβραίοι φίλοι εδώ τους τελευταίους έξι μήνες προσφέρουν την υποστήριξή τους και μας διαβεβαιώνουν ότι οι εξτρεμιστές δεν θα κερδίσουν».
Εκτός και όλοι μαζί ασπαστούμε την Πανθρησκεία, προς αποφυγήν του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, σωστά; Για όλα υπάρχει “λύση”…

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...





allnewz

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...