...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Wikileaks: Προσχεδιασμένη η κατάρριψη του Su-24. Ανώνυμος Τούρκος χρήστης του Twitter είχε προειδοποιήσει εβδομάδες πριν

       PLANE

Tweets χρήστη του Twitter υπό την ονομασία @fuatavni_f τον Οκτώβριο υποδεικνύει το Wikileaks, στα οποία – εβδομάδες πριν την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά- προειδοποιούσε για σχέδια της κυβέρνησης Ερντογάν περί κατάρριψης ρωσικού μαχητικού λόγω φόβων για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο εν λόγω ανώνυμος χρήστης χαρακτηρίζεται γνωστό «Βαθύ Λαρύγγι» (Deep Throat- από την πηγή που διέρρευσε τις πληροφορίες στους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως το σκάνδαλο Watergate) και έχει φήμη πηγής που κατά καιρούς έχει φέρει στο φως εξαιρετικά αμφιλεγόμενα/ σκοτεινά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε ανάλυση που αναπαράγει το Wikileaks σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν επεδίωκε συσπείρωση και κινητοποίηση των ψηφοφόρων του εν όψει τις εκλογές, που έγιναν στη 1 Νοεμβρίου, «στήνοντας» κλιμάκωση εντάσεων με τη Ρωσία – και σε αυτό το σχέδιο εντάσσονταν εντολές του για κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών που επιχειρούσαν στη Συρία, λόγω υποτιθέμενης «παραβίασης» του τουρκικού εναερίου χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική θέση είναι ουδέποτε το μαχητικό (που συνετρίβη σε συριακό έδαφος) παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και ότι παρέμεινε στον συριακό σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού.

loading...


huffingtonpost
loading...