...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Όλοι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να θανατωθούν: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ακόμη και τα ζώα τους»!!! / "All of the Palestinians must be killed: men, women, children, and even their pets'!!!

       
    
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στη 15μερη εφημερίδα «Ρήξη», φ. 33, στις 19/4/2008

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, από δηλώσεις -σαν αυτή του τίτλου- υψηλόβαθμων θρησκευτικών ηγετών της χώρας, οι οποίες ακολούθησαν την επίθεση αυτοκτονίας ενός Άραβα σε βάρος σπουδαστών εβραϊκού θρησκευτικού σχολείου στην Ιερουσαλήμ πριν από ένα μήνα, και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο οχτώ εξ αυτών. 

Στις δηλώσεις τους οι ραββίνοι ζητάνε να εφαρμοστεί η τιμωρία των Αμαληκιτών στους Παλαιστίνιους. (Οι Αμαληκίτες ήταν ένας γηγενής λαός στη Γη της Χαναάν και τη χερσόνησο του Σινά, οι οποίοι επιτίθονταν στους Εβραίους μετά την έξοδό τους από την Αίγυπτο και την πορεία τους προς την Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με το ιερό Ιουδαϊκό βιβλίο, την Τόρα, ο Θεός έστειλε εντολή στους αρχηγούς των Εβραίων να τιμωρήσουν το λαό των Αμαληκιτών με πλήρη εξόντωση ανδρών, γυναικών, παιδιών, των ζώων και των φυτών τους, όπως και τελικά έγινε από το βασιλιά Σαούλ, ο οποίος τους αφάνισε ολοκληρωτικά από το πρόσωπο της γης).

Έτσι, ο ραββίνος Γισραέλ Ροζέν, διευθυντής του θρησκευτικού Ινστιτούτου Τσομέτ, το οποίο παρακολουθούν σπουδαστές και στρατιώτες έποικοι στη Δυτική Όχθη, ζήτησε την «θανάτωση των Παλαιστινίων, ανδρών, γυναικών, βρεφών ακόμα και των ζώων τους» διότι με τις επιθέσεις τους στους εβραϊκούς οικισμούς αποτελούν τους σύγχρονους Αμαληκίτες. Μάλιστα, αιτιολόγησε θεολογικά την προτροπή του λέγοντας ότι οι «Αμαληκίτες» που αναφέρονται στην Τόρα δεν είναι κάποια συγκεκριμένη εθνότητα ή θρησκεία αλλά όλοι όσοι μισούν τους Εβραίους μέσα στους αιώνες μέχρι και σήμερα και η εφαρμογή της «τιμωρίας των Αμαληκιτών» αποτελεί θεϊκή εντολή από την οποία δεν μπορεί ένας θρησκευόμενος Εβραίος να κρυφτεί και να την αποφύγει!!

Το εξοργιστικό με την όλη ιστορία είναι ότι προς υπεράσπιση της άποψης του εν λόγω ραββίνου, έσπευσε την επόμενη μέρα η πλειονότητα των επώνυμων ραββίνων, όπως ο Μορντεχάι Ελιάχου – η κορυφαία θρησκευτική αυθεντία της χώρας -, ο ραββίνος του Σαφέντ και υποψήφιος για αρχιραββίνος ολόκληρου του Ισραήλ Σάμουελ Ελιάχου («δεν υπάρχει ηθικό πρόβλημα για την καταστολή των μοχθηρών, καταστρέφοντας του Αμαληκίτες από τον πρώτο ως τον τελευταίο»), ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ραββίνων Ιουδαίας και Σαμάριας, Ντοβ Λιόρ («σε όποιον θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους, ο νόμος των Αμαληκιτών θα εφαρμοστεί με ότι αυτό σημαίνει»), αλλά και πολιτικά πρόσωπα όπως ο Δήμαρχος Ιερουσαλήμ, Όρι Λουμπιάνσκυ, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη θρησκευτική αυτή προτροπή!!

Παρ’ όλο που το αιμοδιψές αυτό θρησκευτικό ρεύμα φαίνεται να επηρεάζει περίπου το 10% του πληθυσμού, εν τούτοις ασκεί σημαντική επιρροή (για κάποιους αναλυτές, ακόμα και ελέγχει) το 50% των αξιωματικών του Ισραηλινού στρατού και το 60% των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο!

Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασαν αρκετοί μετριοπαθείς ραββίνοι αλλά και πολιτικοί, όμως είναι σαφές ότι η ιδέα για κάποιου τύπου «τελική λύση» του Παλαιστινιακού ζητήματος (ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας) φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στα μυαλά τμημάτων της εβραϊκής εξουσιαστικής ελίτ.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην έγκυρη εβδομαδιαία αραβική εφημερίδα «Αλ Αχράμ» και στη μετριοπαθή Ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ»

Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.


loading...



eksapodo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...