...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ- Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ) / ANCIENT GREECE AND BUDDHISM - The ancient INFLUENCE OF HELLENIC IN THE DEPTHS OF ASIA (VIDEO)

       
    (Φωτό:Ο Ηρακλής ως προστάτης του Βούδα! (3ος αιώνας- Πακιστάν -αρχαία περιοχή της Γκαντάρα) 

Βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Ν.Χειλαδάκη,που αποκαλύπτει την προέλευση και την σχέση του Βουδισμού με την αρχαία Ελλάδα.

Ανάμεσα στα άλλα παρουσιάζει μια αρχαία Ελληνική πόλη  στα βάθη της Κεντρικής Ασίας,όπου ακόμη και σήμερα διατηρούνται κάποια έθιμα.Επίσης...
παρουσιάζεται και ένα μοναδικό εύρημα που βρέθηκε σε ένα πανάρχαιο Βουδιστικό μοναστήρι και αποδεικνύει την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στα βάθη της ανατολής και την επιρροή του στον Βουδισμό και  τα Βουδιστικά μοναστήρια.

(Χρυσό νόμισμα του αυτοκράτορα Kushan Kanishka Ι (100--126 μ.Χ.) με  ελληνιστική αναπαράσταση του Βούδα, και η λέξη "Boddo" στα ελληνικά γράμματα.)

Πόλεις,νομίσματα,αγάλματα και μια Κεντρική Ασία που βρίθει από Ελληνισμό!!


Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι ερευνητές και αρχαιολόγοι,ο Βούδας και ο Βουδισμός που κυριάρχησε σε όλη την Ασία πολλούς αιώνες πριν τον Χριστιανισμό,επηρεάστηκε και πλαισιώνονταν από την αρχαιοελληνική σκέψη και την αρχαιοελληνική πολιτιστική διάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.


loading...
visaltis
loading...