...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Νέα κοιτάσματα στο Ιόνιο / New fields in the Ionian

       κοιτάσματα στο Ιόνιο
    
Την ώρα που παρατηρούμε μια τεράστια αδράνεια στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, ή ακόμα και άγνοιας, γι’ αυτό το λόγο ενημερώνουμε όλους όσους θέλουν να μάθουν την πραγματική κατάσταση, ειδικά επειδή αυτή είναι αντικειμενικά θεαματική, ενώ αυτό παραμένει άγνωστο στους περισσότερους.

Στο Ιόνιο υπάρχουν νέα κοιτάσματα και μάλιστα σημαντικά. Έτσι δεν έχουμε μόνο το κοίτασμα Πύρρος και το κοίτασμα Αχιλλέας. Στα Διαπόντια νησιά υπάρχει μια περιοχή με οικονομικό ενδιαφέρον, διότι έχει ένα κοίτασμα μικρού θαλάσσιου βάθους, περίπου στα τριάντα μέτρα, πράγμα το οποίο σημαίνει μικρό κόστος εξόρυξης. Μια άλλη περιοχή βρίσκεται δυτικά της Πρέβεζας και άλλη μια δυτικά των Παξών. Πιο νότια, δυτικά από το Κατάκολο υπάρχει κι ένα άλλο κοίτασμα που έχει αναδείξει και η εταιρεία PGS. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, διότι πρόκειται για γιγαντιαίο κοίτασμα, βρίσκεται στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ουσιαστικά απέναντι από τη Ζαχάρω.

Όλα αυτά τα δεδομένα με τα νέα κοιτάσματα στο Ιόνιο, δίνουν μεγάλες προοπτικές όχι μόνο για την Περιφέρεια, αλλά για όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 2 και 10 να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, διότι αυτή η καθυστέρηση είναι απαράδεκτη για την Ελλάδα.

Το μέλλον ήδη μας περιμένει με χειροπιαστά δεδομένα και άλλοι νομίζουν ότι κάνουν κάτι επειδή απλώς μιλούν δίχως, όμως, να υλοποιούν απολύτως τίποτα. Το Ιόνιο έχει ορυκτό πλούτο, το ξέρουμε και δεν υπάρχει τώρα καμιά δικαιολογία. 

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος


 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.


loading...
ellas2
loading...