...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΕΘΝΗ Ιράκ: Δεν υπήρξε καμία επίθεση τζιχαντιστών σε τούρκους στρατιώτες

       attached_image0.jpg
    
Διαψεύδονται οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την τζιχαντιστική επίθεση στην Μπασίκα.
Διαψεύδει η Βαγδάτη τους ισχυρισμούς της Τουρκίας σύμφωνα με τους οποίους τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ απώθησαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή μια επίθεση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον της στρατιωτικής βάσης Μπασίκα και σκότωσαν 18 από τους δράστες.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Παρασκευή από την Κωνσταντινούπολη ότι το ΙΚ επιχείρησε να διεισδύσει στη βάση Μπασίκα και ότι οι τουρκικές δυνάμεις απέτρεψαν αυτήν την επίθεση, σκοτώνοντας 18 τζιχαντιστές.
Ωστόσο σήμερα, η Διοίκηση Κοινών Επιχειρήσεων που εδρεύει στη Βαγδάτη διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές.
«Διαψεύδεται επίσης κάθε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων από το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) στον τομέα της Μπασίκα» η οποία βρίσκεται κοντά στη Μοσούλη, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ένας ταγματάρχης των Πεσμεργκά, των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν τον τομέα αυτό, διέψευσε επίσης ότι η βάση έγινε στόχος επίθεσης. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι το ΙΚ εκτόξευσε βλήματα όλμων, χωρίς όμως να στοχοθετεί συγκεκριμένα τη βάση και ότι σε αυτήν την επίθεση «ρουτίνας», όπως την χαρακτήρισε, απάντησαν οι Πεσμεργκά.
Το ΙΚ είχε εξαπολύσει μια επίθεση στη βάση στα μέσα Δεκεμβρίου και σύμφωνα με μια τουρκική κυβερνητική πηγή είχαν τραυματιστεί τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες.
Την Παρασκευή, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αυτές δικαιώνουν την απόφαση της Άγκυρας να αναπτύξει στρατιώτες στην περιοχή. Η αποστολή Τούρκων στρατιωτών και αρμάτων στην Μπασίκα είχε ενοχλήσει σφόδρα την κυβέρνηση του Ιράκ που ζήτησε από την Τουρκία να απομακρύνει άμεσα και πλήρως τις δυνάμεις της.
Στις 19 Δεκεμβρίου, μετά από έκκληση και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά ότι θα αποσύρει ένα μέρος των στρατιωτών της,χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.
 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

loading...



arouraios

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...