...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα ακύρωσε το υπάρχον πρόγραμμα του ΔΝΤ και πάει σε νέα συμφωνία / Hellas has canceled the current IMF program and go to a new agreement

       dnt_61

Ελληνικές  κυβερνητικές πηγές και πηγές στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε το 2012, έχει ακυρωθεί μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές στο  Υπουργείο Οικονομικών , η κοινή απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν διοικητικές επιβαρύνσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα αυτό . Η ακύρωση του προγράμματος του ΔΝΤ, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών έχει επιβεβαιωθεί από το  υπεύθυνο Τύπου του Διεθνούς Ταμείου  Andrea  Adriano.

Το ακυρωθέν πρόγραμμα, το οποίο συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης ελληνικής διάσωσης, επρόκειτο να λήξει στο τέλος του Μαρτίου 2016 με την ελληνική κυβέρνηση να φέρεται να έχει ήδη ζητήσει  νέο.

Το νέο  πρόγραμμα  (το ΔΝΤ δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα συμμετάσχει με οικονομική υποστήριξη στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της  Ελλάδας), σύμφωνα με πληροφορίες από το Ταμείο θα παρουσιαστεί σε λίγο διάστημα  σε συνδυασμό με αυτό που θεσπίστηκε με τις ευρωπαϊκές αρχές .

Αυτό αποδεικνύει σαφέστατα ότι το ΔΝΤ, δεν υπέγραψε τίποτα  στις 12 Ιουλίου 2015 , όταν υπογράφθηκε η συμφωνία για την δανειοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Το ΔΝΤ θέλει στην ουσία νέα συμφωνία με την χώρα μας , επί άλλης «βάσης»  και όχι στις «ράγες » της συμφωνίας του Ιουλίου. Αυτό θα καταστήσει την οποιαδήποτε συμφωνία μη εφαρμόσιμη , λόγω των παράλογων απαιτήσεων του Ταμείου και θα οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Τίποτε από τα παράλογα που ζητά το Διεθνές ταμείο δεν είναι εφαρμόσιμο σε μια οικονομία που παραπαίει και  σε μια κοινωνία που είναι έτοιμη να « εκραγεί».

Σε άρθρο είχαμε αναφέρει ότι το αμερικανικό ινστιτούτο  προβλέπει ότι τον μήνα Μάιο, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει   μία από τις μεγαλύτερες  προκλήσεις , καθώς   η κρίση των προσφύγων και η αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος διάσωσης θα φτάσουν σε λίαν οριακό  σημείο.

Όσο για την ΕΕ, το ινστιτούτο προειδοποιεί για διαχωρισμό Βορρά και Νότου λόγω Γερμανίας. Όπως και να έχει το επόμενο διάστημα θα είναι λίαν δύσκολο για ολόκληρη την Ευρώπη και την ιδιαίτερα την χώρα μας.

   

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...




pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...