...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

ΟΠΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ = ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

O Τσίπρας είπε ναι στην Γερμανική μπότα που έρχεται στο Αιγαίο / Tsipras said yes to the German boot that comes in the Aegean

       
    
Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο έρχεται ξανά η Γερμανική μπότα στην Ελλάδα ως κατακτητής προφασιζόμενος την μεταναστευτική κρίση και το ναι στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που είπε η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η οποία σημειώνει πως οι λεπτομέρειες θα οριστούν από τις μόνιμες αντιπροσωπείες.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης η ελληνική πλευρά δίνει το οκ στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ με προϋπόθεση το σεβασμό της εθνική κυριαρχίας  της χώρας.

Σύμφωνα με το Associated Press ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε προσερχόμενος στις εργασίες της συνόδου των υπουργών άμυνας, πως "είναι κατανοητή η ανησυχία και όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη τραγωδία" τονίζοντας πως οι συζητήσεις που γίνονται μπορουν να καταλήξουν στην χρήση των εναέριων ή θαλάσσιων μέσων για την αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης προσφύγων.

Κυβερνητική πηγή υποστηρίζει πως η γερμανική πρόταση αφορά μια συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο με την ονομασία SSNG, η οποία θα “αναλάβει αυτό το έργο με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματάει τη ροή, στη μεριά της Τουρκίας”. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι " "όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες".

Η ελληνική πλευρά και τα πλοία της θα επιχειρούν στην Ελλάδα, τα πλοία της Τουρκίας στην Τουρκία ενώ οι τρίτες χώρες θα επιχειρούν και στις δύο πλευρές σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της συγκεκριμένης πηγής, το ζήτημα το οποίο απασχολεί κυρίως την Ελλάδα είναι ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό,  η διοίκηση αυτής της δύναμης, την οποία έχει σήμερα η Γερμανία, αναμένεται να να περάσει στον επόμενο που είναι η Τουρκία. Ως εκ τούτου η Ελλάδα ζήτησε από το ΝΑΤΟ την εξαίρεση της Τουρκίας και της Ελλάδας από τη διοίκηση της επιχείρησης και τη διατήρηση προς το παρόν της Γερμανίας σε αυτή τη θέση.

Τέλος, η ίδια πηγή ανέφερε πως αναμένεται μια καταρχήν πολιτική απόφαση αύριο κατά τη δεύτερη μέρα της συνόδου.


 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.


loading...


neinnewsgr
loading...