...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τέρμα στην κοροϊδια-Να παραιτηθούν από τις δεύτερες και τρίτες συντάξεις όσοι βουλευτές παίρνουν / End to mockery-To waive from the second and third pensions those MPs who getting

       Τέρμα στην κοροϊδια-Να παραιτηθούν από τις δεύτερες και τρίτες  συντάξεις όσοι βουλευτές παίρνουν

Γράφει ο Μάνος Χατζηγιάννης 

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω...

Με αυτήν τη ρήση από τα βάθη της ιστορίας και τις μαύρες μέρες της Τουρκοκρατίας , μιας και πλησιάζουμε και στην εθνική επέτειο, θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς τη σημερινή κατάσταση της ελληνκής κοινωνίας με δεδομένη τη δραματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας που δε διορθώνεται κιόλας παρόλο που άλλες μνημονιακές χώρες όπως η Κύπρος σηκώνουν κεφάλι η μία μετά την άλλη. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω, λοιπόν, με το ρόλο του αγά να παίζει η ελληνική κυβέρνηση,με...σουλτάνο την Κομισιόν. 

Μια ελληνική κυβέρνηση η οποία όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Όλα τα εισοδήματα...

Για το καλό μας...Ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μας . Δεν άντεξε να βλέπει τον ελληνικό λαό να υποφέρει και κάποιοι ακόμη και σήμερα να απολαμβάνουν. Δεν άντεξε να σφίγγει εκείνος κι άλλο το ζωνάρι και οι μεγαλοκλαρούχοι και αυτής της κυβερνήσεως να διορίζουν σόγια και κολλητούς και να ξεχνούν να δηλώσουν εισοδήματα...

Δεν άντεξε να βλέπει να περιορίζονται δραματικά οι δικές του αποδοχές με περικοπή μισθών, επιδομάτων, δώρων κλπ και την ίδια στιγμή εθνοπατέρες και βολεμενοι εργαζόμενοι στη Βουλή να κάνουν...κόνξες για να προσφέρουν τα αυταπόδεικτα.

Δεν άντεξε να βλέπει όλα γύρω του να ακριβαίνουν και εκείνος να βλέπει λιότερα στο πορτοφόλι του. Δεν άντεξε να του φορολογούν και τον επιουσιο, και τον αέρα που αναπνέει, την ίδια στιγμή που κάποιοι απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές.

Δεν άντεξε εκείνος να στερείται ακόμα και κάποια βασικα΄είδη για να καλύψει καθημερινές ανάγκες της οικογενειας του και την ίδια στιγμή κάποιοι να τσεπώνουν εκτός έδρας αποζημιώσεις και αμοιβές από επιτροπές και συμβούλια.

Δεν άντεξε εκέινος να μην ξέρει αν θα πάρει τον επόμενο μήνα τη σύνταξη του τη στιγμή που κάποιοι μέσα στο Κοινοβούλιο εισπράτουν δυο και τρεις συντάξεις από υπηρεσίες του Δημόσιου ή ευρύτερου Δημόσιου τομέα. 

Αλήθεια γιατί οι κύριοι εθνοπατέρες που έχουν αυτό το προνόμιο δεν παραιτούνται των συντάξεων αυτών;

Πως είναι δυνατόν να μιλάμε από τη μια για προτεινόμενη από την κυβέρνηση εθνική σύνταξη 384 ευρώ ενώ οι θεσμοί ζητούν 320 ευρώ και από την άλλη βουλευτές νυν και πρωην να απολαμβάνουν δυο-τρεις ή και παραπάνω συντάξεις; 

Το ακούσαμε και αυτό...

Το καθεστώς της είσπραξης των πολλαπλών συντάξεων σε πρώην βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες θα διατηρήσει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα όσα είπε πρόσφατα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην Βουλή.

 Και το γελόίον του πράγματος είναι ότι κάποιοι βουλευτές... περπατημένης ηλικίας λαμβάνουν συντάξεις ακόμη και από καλλιτεχνικές ενώσεις και άλλα συναφή Σωματεία. 

Έ όχι πια....Είναι κοροϊδία.

Ας σπεύσουν τα δύο μεγάλα κόμματα πρώτα, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των οποίων κατοικοεδρεύουν κατά βάση οι κύριοι αυτοί, να απαιτήσουν από εκείνους να επιλέξουν. Ή τη σύνταξη του τάδε ή του δείνα φορέα ή τη βουλευτικη΄αποζημίωση.

Αν πράγματι τα δύο κόμματα "εξουσίας" θέλουν να δέιξουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και αν θέλουν πράγματι και όχι στα λόγια να φανερώσουν έμπρακτα πως αφήνουν πίσω το νοσηρό παρελθόν τους να η ευκαιρία. Πως αλλιώς θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που πλέον δεν μπορούν να πεισθούν με τίποτα για τις προθέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ;

Οι κυβέρνησεις απαιτούν θυσίες πρωτοφανεις από τον ελληνικό λαό. Από εκείνους κυρίως που θυσιάζονταν ούτως ή άλλως τόσα χρόνια για «να πάει μπροστά ο τόπος». Καιρός να αποδείξουν ότι οι θυσίες αυτή τη φορά δε θα πάνε στράφι για να τρώνε μια ζωή οι...ημέτεροι....
   

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



tilegrafima

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...