...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αναφορές από Βαλκάνια.... / Reports from the Balkans ....

       

Η Κομισιόν δεν εγγυάται τα βουλγαρικά σύνορα
δημοσίευση: 3/14/16 3:59 PM

Η Κομισιόν Η Κομισιόν δεν αναλαμβάνει κατηγορηματικά την υποχρέωση να υποστηρίξει το αίτημα της Βουλγαρίας για την παροχή εγγυήσεων σε ότι αφορά την φύλαξη των συνόρων στην
αναμενόμενη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

 Αυτό έγινε κατανοητό από την δήλωση του εκπροσώπου Μαργαρίτη Σκοινά, σχετικά με το αίτημα το οποίο απέστειλε, σε επιστολή του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

Με την επιστολή ο πρωθυπουργός απαίτησε η Άγκυρα να αναλάβει την υποχρέωση να εμποδίσει τους μετανάστες όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα βουλγαρικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. 

Η κυβέρνηση φοβάται ότι η μεταναστευτική ροή μπορεί να ανακατευθυνθεί προς την Βουλγαρία. η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αναμένεται να ολοκληρωθεί στην συνάντηση κορυφής την Πέμπτη και Παρασκευή.


Νέα από τις βαλκανικές χώρες
δημοσίευση: 3/11/16 12:51 PM 

Ο υπουργός Αμύνης της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Ζόραν Γιόλεβσκι δήλωσε, ότι ελπίζει η "υπεύθυνη πολιτική" της χώρας του απέναντι στους μετανάστες να επιταχύνει την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, που μέχρι τώρα ματαιώνεται από την Ελλάδα. Ο κ. Γιόλεβσκι δήλωσε, ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"(ΣΚΟΠΙΑ), η οποία έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα, έδειξε, ότι είναι υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας. "Πιστεύουμε, ότι με περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τα Βαλκάνια θα γίνουν πιο σταθερά", είπε ο Ζόραν Γιόλεβσκι, προσθέτοντας, ότι η χώρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις των ένοπλων δυνάμεων, για να καλύψει τα κριτήρια της Συμμαχίας.

Σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς πρότεινε σερβικές εταιρείες οικοδόμησης να μπουν στην θέση των αποσυρόμενων τουρκικών εταιρειών μετά την χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και τους καθιερωμένους περιορισμούς για τις τουρκικές επιχειρήσεις. Ως απάντηση ο κ. Πούτιν υπογράμμισε, ότι η σερβική αγροτική παραγωγή θα έχει στη χώρα του "ειδικό καθεστώς".

Η γερμανική πρεσβεία στα Τίρανα ανακοίνωσε, ότι την περασμένη εβδομάδα από την Γερμανία απελάθηκαν 806 Αλβανοί, οι αιτήσεις των οποίων για την λήψη ασύλου απορρίφθηκαν. Την περασμένη χρονιά οι Αλβανοί αποτελούσαν την τέταρτη ως προς το μέγεθος ομάδα προσφύγων στην Γερμανία μετά τους Συρίους, τους Αφγανούς και τους Ιρακινούς, αφού αφίχθηκαν στην χώρα με την καλύτερα αναπτυγμένη οικονομία στην Ευρώπη, αναζητώντας εργατικές θέσεις και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου σχεδιάζει να αγοράσει μοντέρνο σαρωτή αξίας 270 χιλιάδων ευρώ, που να εμποδίσει τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές να εισάγουν δακρυγόνο στην βουλή και να το ρίχνουν εκεί, όπως αυτό συνέβαινε σε κάθε συνεδρίαση το περασμένο εξάμηνο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χθες, 10 Μαρτίου, δύο φορές έριξαν δακρυγόνο στη Βουλή και μπουγέλωσαν τον πρωθυπουργό Ίσα Μουσταφά, αφού μετά εγκατέλειψαν την συνεδρίαση.

Η πρώτη κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν, αποκάλεσε τα χαρέμια "σχολείο, που προετοιμάζει τις γυναίκες για την ζωή", μετέδωσε το Ευρωνιούζ. Οι σουλτάνοι, που κυβερνούσαν την αυτοκρατορία στην διάρκεια 6 μηνών, είχαν χαρέμι στο ανάκτορο Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη, που μετατράπηκε σε μουσείο μετά την γέννηση της τουρκικής δημοκρατίας το 1923. Κάθε γυναίκα στο χαρέμι λάμβανε εκπαίδευση στην σφαίρα, στην οποία ήταν καλή – καλλιγραφία, διακοσμητικές τέχνες, μουσική, ξένες γλώσσες – και οι πιο ικανές απ αυτές είχαν την δυνατότητα να αναδειχθούν και να ασκήσουν μεγάλη επιρροή στην αυλή του σουλτάνου. Τα σχόλια της Εμινέ Ερντογάν, όμως, υποβλήθηκαν σε κριτικές στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Επιμέλεια: Μιγκλένα Ιβανόβα
Μετάφραση: Σβέτλα Τόντοροβα


δημοσίευση: 3/15/16 3:26 PM / 33 views

Οι παράνομοι μετανάστες που μπήκαν στα Σκόπια είχαν χάρτες μαζί τους

Η Αστυνομία των Σκοπίων που συνέλαβε ομάδα παράτυπων μεταναστών που διείσδυσαν στο έδαφος του κράτους από την Ελλάδα, ανακάλυψε ότι είχαν μαζί τους φυλλάδια με διαδρομή μετακίνησης με λεπτομερή περιγραφή στα αραβικά πού είναι δυνατό να περάσουν τα σύνορα. Σύμφωνα με ανακοινώσεις σε ηλεκτρονικές πύλες, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι πάνω στους αυτοσχέδιους χάρτες των μεταναστών που υποστηρίζεται ότι έλαβαν στο ελληνικό χωριό Ειδομένη, έχει το όνομα του πρώην Γερμανού υπουργού Εργασίας, Νόρμπερτ Μπλουμ. Σ’ αυτή τη σχέση διευκρινίζεται ότι σε ένδειξη αλληλεγγύης ο κ. Μπλουμ από μερικές μέρες βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό στο έδαφος της Ελλάδας.

Η Σλοβενία ενισχύει τους φράχτες στα σύνορα
Οι αρχές στη Σλοβενία επιβεβαίωσαν ότι θα αντικαταστήσουν τους φράχτες από συρματόπλεγμα στα σύνορα με πιο γερούς και ανθεκτικούς, παρά το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής για τους μετανάστες. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Σλοβενία τοποθέτησε προσωρινό φράχτη μήκους 166 χιλιομέτρων στα σύνορά της για να σταματήσει τη διέλευση μεταναστών από την Κροατία. Από τον Οκτώβριο του 2015 σχεδόν μισό εκατομμύριο μετανάστες πέρασαν τα σύνορα της Σλοβενίας με την Κροατία. Οι τελικοί προορισμοί των περισσότερων ήταν η Αυστρία και η Γερμανία.

Το Spiegel χαρακτήρισε τον Ρουμάνο πρόεδρο ως «ερασιτέχνη»
Οι πολιτικοί αναλυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση τη θητεία του «ερασιτέχνη» Κλάους Γιοχάνις, γράφει η ρουμανική εφημερίδα «Evenimentul Zilei». Η εφημερίδα ενημερώνει ότι η γερμανική εβδομαδιαία έκδοση Spiegel δημοσίευσε άρθρο για τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις, στο οποίο του ασκεί κριτική για την αφαίρεση του παράσημου «Το αστέρι της Ρουμανίας» από τον ευρωβουλευτή ουγγρικής καταγωγής, Λάζλο Τέκες. Ο πρόεδρος άρχισε τη θητεία του με υποσχέσεις για μεταρρύθμιση, αλλά η πολιτική του μοιάζει με «καταστροφή», σχολιάζει το περιοδικό, χαρακτηρίζοντας τον κρατικό ηγέτη ως «ερασιτέχνη».

Συνελήφθησαν έξι άτομα για οργάνωση πορνείας στο Κόσοβο
Πέντε άτομα από το Κοσσυφοπέδιο και ένα από τη Σερβία κατηγορήθηκαν σε οργάνωση πορνείας στο Πρίζρεν και σε κατάχρηση υπηρεσιακής κατάστασης, μετέδωσε το Tanjug. Η ειδική εισαγγελία στο Κόσοβο απήγγειλε κατηγορίες κατά των συλληφθέντων. Όλοι οι ύποπτοι, εκτός από έναν, κατηγορήθηκαν για οργάνωση εγκληματικής ομάδας εμπορίου ανθρώπων και μαστροπείας.

Στην Αλβανία πέρυσι πάνω από 4.000 άτομα έγιναν αντικείμενο υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων
Πέρυσι ύστερα από αίτημα της Κρατικής Εισαγγελίας τα δικαστικά όργανα στην Αλβανία εξέδωσαν διαταγή για υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων 1.445 πολιτών, αλλά κρυφακούστηκαν 4.099. Τα στοιχεία αυτά κοινοποιήθηκαν σε ετήσια έκθεση της αλβανικής εισαγγελικής αρχής που παρουσιάστηκε στη Βουλή. Χάρη στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών συνελήφθησαν 593 άτομα, ύποπτα για σοβαρά εγκλήματα – δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, διαφθορά. Σε μερικές περιπτώσεις υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αποκαλύφθηκε διαφθορά ανάμεσα στους πολιτικούς, ανακοίνωσαν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Στο αεροδρόμιο στο Βελιγράδι βρέθηκαν δύο ρουκέτες
Στον αερολιμένα Βελιγραδίου βρέθηκαν δύο ρουκέτες που έπρεπε να μεταφερθούν από τη Βηρυτό μέσα από το έδαφος του Βελιγραδίου και του Λονδίνου για τις ΗΠΑ. Οι ρουκέτες μήκους ενάμιση μέτρου η καθεμία βρέθηκαν στο τμήμα αποσκευών αεροπλάνου της Air Serbia, που έφτασε από τη Βηρυτό. Οι ρουκέτες ήταν μέσα σε μπαούλα χωρίς σήμανση. Αστυνομικά σκυλιά μύρισαν την εκρηκτική ύλη, ενημερώνουν τα ΜΜΕ. Η αεροπορική εταιρεία Air Serbia ανακοίνωσε ότι οι ρουκέτες που είχαν μακρινό προορισμό εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο χάρη στα αυστηρά μέτρα ελέγχου της ασφάλειας.

Επιμέλεια: Ατανάς Τσένοφ
Μετάφραση: Ντενίτσα Σοκόλοβα
   

 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...