...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Σαββατοκύριακο χωρίς μετρό / Strike Means of Transport: weekend without Metro

       

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν το Σαββατοκύριακο (21-22/5/2016) οι αστικές συγκοινωνίες, λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Τι δήλωσε στο NEWS 247 ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ. 

Αναλυτικά ποιοι απεργούν

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ δηλώνουν πως προχωρούν στην απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη του στο υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαΐου, και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.


Διαμαρτυρία για την ένταξη των ΜΜΜ στο υπερταμείο

Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) κ. Σπύρο Ρεβύθη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις κινητοποιήσεις, που έχουν ως στόχο το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στη βουλή το απόγευμα της Κυριακής. Όπως ανέφερε ο κ. Ρεβύθης, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιά διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει στο νέο υπερταμείο την

"ιδιωτικοποίηση κρατικών αγαθών όπως είναι οι αστικές μεταφορές. Έχουν βάλει στο νέο ταμείο τις κρατικές μεταφορές, τα ΕΛΤΑ και κάποιες άλλες υπηρεσίες" 

και συμπλήρωσε:

 "Το έχουν περάσει ως κατεπείγον στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα".


Κλιμάκωση κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...news247
loading...