...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΓΕΡΌ ΧΑΣΤΟΎΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΚΈΡΔΙΣΕ ΕΛΛΗΝΊΔΑ / Bouncing slap in Turkey from European Human Rights Court that won Hellen woman

       

Αποζημίωση 14 εκατομμυρίων ευρώ επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σε Ελληνίδα, η οποία προσέφυγε κατά της Τουρκίας «για μη αναγνώριση των κληρονομικών της δικαιωμάτων».

H Ευφροσύνη Γιαννοπούλου επικαλούμενη το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου Νο1 (Προστασία της Ιδιοκτησίας) της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η γυναίκα είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ στις 17 Μαρτίου του 2003 διαμαρτυρόμενη ότι η Τουρκία δεν της αναγνώριζε τα κληρονομικά της δικαιώματα για ένα οικόπεδο που βρίσκεται στην επικράτειά της.

Με απόφασή του, στις 14 Ιανουαρίου 2014, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η άρνηση των εθνικών δικαστηρίων της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη γυναίκα ως κληρονόμο, συνιστούσε παρέμβαση στην άσκηση του «δικαιώματος σεβασμού της περιουσίας» της αιτούσας.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρέμβαση αυτή ήταν μη νόμιμη και αντίθετη με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Σύμβασης.

Η γυναίκα απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2009, η υπόθεση όμως συνεχίστηκε από την κληροδόχο της Μαρία Τσιροπούλου. Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αφορά στο άρθρο 41 της Σύμβασης για «δίκαιη ικανοποίηση» (satisfaction equitable).

Η Τουρκία υποχρεούται να αποζημιώσει την κληρονόμο της αιτούσας με 14.300.000 ευρώ για υλικές ζημιές, 15.000 για ηθική αποζημίωση και 10.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:


 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



etsimravo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...