...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Αυτοί είναι οι μνηστήρες για το ξενοδοχείο “Athens Ledra” που προχθες έβαλε λουκέτο / These are the suitors for the hotel "Athens Ledra" which yesterday put padlock

       

Τρεις μνηστήρες διεκδικούν το ξενοδοχείο Athens Ledra, στο οποίο έβαλε λουκέτο προχτές η οικογένεια Παρακευαΐδη που είναι ιδιοκτήτρια...

Ο πρώτος μνηστήρας με τον οποίο οι ιδιοκτήτες είναι σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του ακινήτου, είναι αλυσίδα από την Ασία.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της Alpha Bank στην οποία οφείλονται 35 εκατ. ευρώ και αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, όπως διατείνονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, πριν από τις 2 Ιουλίου που έχει οριστεί ο νέος πλειστηριασμός.

Στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις τότε θα ενεργοποιηθούν οι άλλοι δύο μνηστήρες. Ο ένας είναι από την Αίγυπτο και ο άλλος μεγάλη ευρωπαϊκή αλυσίδα η οποία σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είναι γαλλική.


Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι εργαζόμενοι

Στοιχεία δόλιας εγκατάλειψης των εργαζομένων και εισφοροδιαφυγής "βλέπει" το υπουργείο Εργασίας πίσω από τα "λουκέτα" στο ξενοδοχείο Athens Ledra και την εταιρία security Πυρσός. Και ζητά να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση εν γένει.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο δεσμεύεται να εξετάσει άμεσα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση υπαγωγή των εργαζομένων και στις δυο εταιρίας σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Το ίδιο υποσχέθηκε και ο γγ του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης, που το μεσημέρι της Τετάρτης (01.06.2016) δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο Athens Ledra.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να αποτελούν το πρόσχημα για κάθε παράβαση επιχειρηματία, ώστε αυτός να απαλλάσσεται από τα χρέη που ο ίδιος δημιούργησε προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν είχε συνηθίσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Τα νέα φαινόμενα λουκέτων στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, αναδεικνύουν περίτρανα το καθεστώς αυθαιρεσίας μέσα στο οποίο συναλλάσσεται μια σειρά από «επιχειρηματικές» δραστηριότητες στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια.
Με πρόσχημα την «αντικειμενική» αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων, λόγω υπερβολικών χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα 450 εργαζόμενοι (150+300) συνολικά προστέθηκαν στη «δεξαμενή» των ανέργων», σημειώνεται επίσης.

Για το Athens Ledra, το υπουργείο αναφέρει: «το ξενοδοχείο που ανήκει στην εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. χρωστάει στο ΙΚΑ 9.000.000€, εκτός των δανειακών της υποχρεώσεων και λοιπών οφειλών. 

Σε τριμερή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο στις 17.05.2016 προτείναμε και ορίστηκε συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με την διοίκηση του Ι.Κ.Α. προκειμένου να διερευνηθεί με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο η άρση των όποιων εμποδίων, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων. 

Προς τούτο έγιναν τρεις συναντήσεις με τη διοίκηση του Ι.Κ.Α. η οποία συμφώνησε για τον περιορισμό της κατάσχεσης για το ποσό των 255.000 €, ποσό που αφορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν να αποσταλεί στο Ι.Κ.Α. η κατά νόμο δήλωση των τραπεζών. Σε επόμενο αίτημα της εταιρείας προς το ΙΚΑ και πριν προλάβει αυτό να απαντήσει η εταιρεία «κατέβασε τα ρολά». 

Άρα η όλη εξέλιξη είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας η οποία πιθανόν να δρομολογεί άλλες μεθοδεύσεις παρότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η πληρότητα της ξενοδοχειακής μονάδας αγγίζει το 95% για την θερινή περίοδο».

Ενώ ό,τι αφορά στην εταιρεία "ΠΥΡΣΟΣ Security" «έχουμε σύμφωνα με πηγές, καθώς οι εργαζόμενοι ουδέποτε απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας, τα παρακάτω δεδομένα: η εταιρεία έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο σε στάση πληρωμών προς τους εργαζομένους και πιστωτές, ότι χρωστά 8.200.000€ στο ΙΚΑ και ότι οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες το λιγότερο. Γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το ΣΕΠΕ και οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στις κατά τόπου αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Δυστυχώς, το πρόβλημα με την «ΠΥΡΣΟΣ Security» αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την εκμετάλλευση των εργαζομένων από μεγάλο μέρος των εταιρειών αυτών μέσα σε ένα φαύλο καθεστώς οφειλών και χρεών».

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:


 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...planet-greece
loading...