...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

SOS: Ο Ερντογάν ετοιμάζει ΕΠΙΘΕΣΗ στην Ελλάδα; (ΒΙΝΤΕΟ) / SOS: Erdogan prepares assault to Hellas? (VIDEO)

       

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν περιστοιχιζόμενος από τον πρωθυπουργό...

Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Χουλούσι Ακάρ παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης “Efes-2016” που έγινε στα παράλια της Σμύρνης και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Η άσκηση των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων “Efes-2016” είναι αποβατική και στόχο έχει τα ελληνικά νησιά. Πάνω σε αυτό το σενάριο αναπτύχθηκαν, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, διάφορες στρατηγικές για την άμεση επέμβαση και κατάληψη ελληνικού εδάφους με συνδρομή δυνάμεων από θάλασσα και αέρα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε (όπως προκύπτει και από το βίντεο που ακολουθεί) στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα μία αποβατική και επιθετική ενέργεια σε βάρος ποιου άλλου; Απέναντι από τα τουρκικά παράλια βρίσκονται μόνο τα ελληνικά νησιά και απόβαση μόνο σε αυτά μπορεί να γίνει. Άλλωστε η Άγκυρα τα αμφισβητεί συνεχώς.

Στο ελληνικό Πεντάγωνο οι επιτελείς είχαν στραμμένη την προσοχή τους και θα την έχουν μέχρι τις 4 Ιουνίου που ολοκληρώνεται η άσκηση, στον κόλπο του Ντογανμπέϊ όπου γίνονται οι αποβατικές ενέργειες προκειμένου να δουν και να διαπιστώσουν που το πάει η Τουρκία στο Αιγαίο. Σίγουρα η παρουσία του Ερντογάν στην άσκηση δεν είναι καθόλου τυχαία.

Όπως τυχαίο δεν ήταν και το μήνυμα που έστειλε από το μνημείο του Κώστα Ηλιάκη ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, λέγοντας απευθυνόμενος στην Τουρκία 

“θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που θα επιχειρείτε να επιβάλλεται παράνομες επιδιώξεις".

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε ετοιμότητα λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με αύξηση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών. Το ίδιο και η κυβέρνηση που θέλει να δει τις προθέσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν σε μία περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος πάντως, φορώντας το τζόκεϊ της άσκησης και έχοντας δίπλα του το νέο πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον αρχηγό των Ένοπλων Δυνάμεων παρακολούθησε την “Efes-2016” που ήταν από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια και όπως έγραψε ο τουρκικός Τύπος στόχος ήταν να δείξει ο Τούρκος Πρόεδρος ότι “τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα είναι απαράβατα”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν είχε μακρά συζήτηση με τον αρχηγό της Στρατιάς του Αιγαίου, στρατηγό Abdullah Recep. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τις ελληνικές αρχές, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη σημασία στους... συμβολισμούς και προσπαθεί να περνάει τα μηνύματα του με χαρακτηριστικές κινήσεις, όπως η συνεχής ενημέρωση από τον διοικητή της Στρατίας του Αιγαίου για τη διενέργεια των επιθετικών επιχειρήσεων κατά, προφανώς, των ελληνικών νησιών.

Η κίνηση του δε αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Και αυτό πάλι τυχαίο δεν ήταν.

Την τελευταία φάση της άσκησης, όπως μεταδίδουν οι Τούρκοι, την παρακολουθήσαν πολλοί ξένοι καλεσμένοι μεταξύ των οποίων οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Ουκρανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Αζερμπαϊτζάν, ο υπαρχηγός του Πολωνικού Γενικού Επιτελείου, ο αρχηγός του Επιτελείου Στρατού της Ιαπωνίας, ο αρχηγός του Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ και του Πακιστάν.

Όλοι οι “σύμμαχοι” δηλαδή της Τουρκίας στα σχέδια της για την επέμβαση στη Συρία και την ενίσχυση του ISIS και βεβαίως σε βάρος της Ρωσίας. 


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:


 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...