...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί «έμειναν» εκτός ΕΣΠΑ χιλιάδες παιδιά - Επανακατανομή στα μέσα Σεπτέμβρη προαναγγέλλει η ΕΕΤΑΑ / Why "stayed" outside the NSRF thousand children - redistribution in mid of September heralded EETAA

       Γιατί «έμειναν» εκτός ΕΣΠΑ χιλιάδες παιδιά - Επανακατανομή στα μέσα Σεπτέμβρη προαναγγέλλει η ΕΕΤΑΑ

Τα πάνω κάτω στον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών έχει φέρει η φετινή διαδικασία της ΕΕΤΑΑ για το ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, καθώς παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να μπουν σε κάποια δομή, τελικά πάνω από 40.000 έμειναν εκτός νυμφώνος.

Πρόκειται, μάλιστα, και για παιδιά που πέρυσι είχαν συγκεντρώσει όλες...
τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρίσκονται σε κάποιον παιδικό σταθμό, αλλά παρότι και φέτος μπορούσαν να διεκδικήσουν κάποια θέση, τελικά δεν μπόρεσαν να το κάνουν, βυθίζοντας τους γονείς στην απόγνωση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, φέτος αίτηση στο πρόγραμμα έκαναν 132.000 υποψήφιοι, την ώρα που οι θέσεις, ανάλογα με τα χρήματα που δόθηκαν, ήταν 80.000.

'Οπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι δεν πήραν voucher ήταν εκείνοι που ενώ πληρούσαν τους όρους, όπως το φορολογικό όριο και την οικογενειακή κατάσταση, δεν μπόρεσαν να βρίσκονται τόσο ψηλά στην προτεραιότητα, έτσι ώστε να λάβουν μία από τις 80.000 θέσεις για να μπορούν να βρεθούν δωρεάν στην δομή της προτίμησής τους. 

Έτσι, οι θέσεις που δόθηκαν τελικά ήταν αυτές που μπόρεσαν να «ενταχθούν» στα 193 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν φέτος από το ΕΣΠΑ και την πολιτεία. 

Για το θέμα μίλησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, τονίζοντας ότι 

''δεν υπήρχε κανένας δόλος, κανένα παρασκήνιο πίσω από το γεγονός ότι έμειναν εκτός παιδικών σταθμών τα παιδιά. 'Οπως κάθε χρονιά, οι θέσεις είναι προκαθορισμένες και δίνονται κατά προτεραιότητα. Όποιος γονιος κατορθώνει και συμπληρώσει τα μόρια και βρίσκεται ψηλά στη λίστα, θα είναι από αυτούς που θα μπορεί να στείλει το παιδί του στον παιδικό. Όσο πιο χαμηλά βρίσκεται στα μόρια κάποιος, παρότι συμπληρώνει τις προϋποθέσεις, έχει και λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί εντός λίστας. Ο αριθμός, δυστυχώς, είναι πεπερασμένος και έχει πλαφόν τα 193 εκατ. ευρώ. Αν καλυφθούν αυτά τα χρήματα, ακόμα και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα βρεθούν υποχρεωτικά εκτός, αφού δεν θα υπάρχουν άλλοι πόροι''.

Στην ερώτηση γιατί δεν έγινε καλύτερη διαχείριση, προκειμένου να μπουν ακόμα περισσότερα παιδιά, ο κ. Γκοτσόπουλος τόνισε ότι 

''ήδη μειώθηκε το ποσό των voucher σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι κάποιοι θα έμεναν εκτός''. 

Την ίδια στιγμή, αναστάτωση έχει προκληθεί και με όσους κατάφεραν να διεκδικήσουν voucher, αλλά δεν μπορούν να έχουν θέση σε δομή, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός και να μην ενεργοποιούν και το voucher. 

''Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε μικρούς Δήμους που έχουν λίγες δομές, αλλά λαμβάνει χώρα κυρίως στην επαρχία, όπου επίσης, δεν υπάρχουν πολλοί παιδικοί σταθμοί, τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί. Δυστυχώς, επίσης, πολλές φορές δεν υπάρχει πιθανότητα για να δοθεί το voucher σε άλλους, που μπορούν να το αξιοποιήσουν''

συμπληρώνει ο κ. Γκοτσόπουλος. 

Ωστόσο, αυτό το γεγονός μπορεί να δώσει ελπίδα για μια θέση σε χιλιάδες οικογένειες, καθώς μέρος των ανενεργών voucher θα μοιραστούν σε επιλαχόντες, καλύπτοντας κάποιες ακόμα θέσεις.

Οι νέες θέσεις θα ανακοινωθούν μετά τις 15-20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των κενών θέσεων στους Δήμους, αλλά και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΥΓ.ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Γιατι κανεις δε λεει την πασα αληθεια;;; Γιατι δε λενε πως λογω αλλοδαπων, που βαση Συνταγματος (το οποιο ισχυει στις περισσοτερες χωρες) εχουν προτεραιοτητα τα δικα τους παιδια κι οχι τα παιδια των ιθαγενων;;;; Γιατι δεν λενε πως αυτος ειναι ο πρωταρχικος λογος που τα ελληνοπουλα μενουν εκτος παιδικων σταθμων χρονια τωρα,;;; Γιατι δεν λενε πως ακομα και στα νηπιαγωγεια τα παιδια μας θα ξεχασουν την πατρωα γλωσσα τους μιας και 3 στα 15-20 ειναι ελληνοπουλα και μπορει να λεω και πολλα πλεον;;;; Γιατι αραγε;;; ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. loading...newpost
loading...