...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Για «κατάληψη» 16 νησιών από την Ελλάδα κάνει λόγο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος / About "capture" of 16 islands from Hellas refers deputy of the pro-Kurdish party

       

Ο Ζιγιά Πιρ, βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία έφερε ξανά στο προσκήνιο τη ρητορική από πλευράς κεμαλιστών, πως η Ελλάδα, με την ανοχή των κυβερνήσεων Ερντογάν έχει κάνει «κατάληψη» σε 16 νησιά του Αιγαίου.


Μετά τις δηλώσεις στα τέλη του Σεπτέμβρη περί κατάληψης 16 νησιών από την Ελλάδα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (το CHP είναι το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Τουρκία), ο βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015 και ανιψιός ενός εκ των ιδρυτών του PKK, κατηγόρησε ευθέως μέσω twitter τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν καθώς, όπως υποστηρίζει, έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν.

Ειδικότερα, μ’ ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter (σ.σ και εκείνος στα τέλη Σεπτεμβρίου) υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά.

Ο Ζιγιά Πιρ προχώρησε μάλιστα ακόμη παραπέρα κατηγορώντας τον Ερντογάν για εθνική προδοσία και μειοδοσία, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το Έθνος.

Η εν λόγω ρητορική δεν είναι βέβαια καινοφανής στην τουρκική πολιτική σκηνή. Οι κεμαλιστές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) μιλούν εδώ και χρόνια για «16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που έχουν καταλάβει παρανόμως οι Ελληνες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος».

Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε ανοίξει τον χορό των δηλώσεων αυτών, κατηγορώντας τους Ατατούρκ και Ινονού ως «εθνικούς μειοδότες» που παραχώρησαν τουρκικά εδάφη με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923.

Ισλαμιστές και κεμαλιστές επιδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες σε μια ιδιότυπη κούρσα εθνικιστικής πλειοδοσίας στην Τουρκία με «έπαθλο» το Αιγαίο.

Διαφωνούν ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά προφανώς συμφωνούν ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική «κατοχή» ενώ «δεν θα έπρεπε».


Ποιος είναι ο Ζιγιά Πιρ

Ο Ζιγιά Πιρ δεν είναι απλώς άλλος ένας τυχαίος βουλευτής. Συμβαίνει να είναι ανιψιός του Κεμάλ Πιρ, ενός δηλαδή από τους ανθρώπους που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύσει μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Κεμάλ Πιρ πέθανε το 1982 πίσω από τα σίδερα φυλακής στο Ντιγιάρμπακιρ, έπειτα από απεργία πείνας. Σήμερα ο ανιψιός του βρίσκεται να υιοθετεί την εθνικιστή γραμμή των κεμαλιστών του CHP.

Τούρκος ο ίδιος και όχι Κούρδος, ο Ζιγιά Πιρ έχει ζήσει αρκετές δεκαετίες στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και λιγότερο στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Τουρκία για να πάρει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου του 2015, ως υποψήφιος βουλευτής στις τάξεις του HDP, με τη φιλοκουρδική παράταξη να επιτυγχάνει μάλιστα τότε μια ιστορική νίκη ξεπερνώντας το φράγμα του 10% και μπαίνοντας για πρώτη φορά ως ενιαίο κόμμα στο κοινοβούλιο.

Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είχε το καλοκαίρι του 2015 δικαίως χαιρετίσει την ιστορική είσοδο των Κούρδων στο κοινοβούλιο ως εξέλιξη... προοδευτική. Σήμερα, ωστόσο, κάποιοι επιλέγουν να κινούνται... οπισθοδρομικά, ακόμη και στις τάξεις του HDP.

ΥΓ.ΔΙΟΡΑΤΙΚΩΝ: Εδω ειμαστε Τουρκαλαδες.... Ελατε να μας τα παρετε και θα φυγετε οπως τοτε.... Μονο στον αμαχο πληθυσμο ξερετε να επιτιθεστε οπως ο καθε δειλος (λαος ή ανθρωπος) απο παντα.... Γιουρουσι θελετε????? Αυτο θα εχετε!!!! Μονο μην ξεχνατε.... Οταν η Ελλαδα βρισκετε σε κινδυνο, ανδρες γυναικες και παιδια γινομαστε ενα και βρισκομαστε στο μετωπο.... Εσεις???

     ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 



loading...



koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...