...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Οικογένεια Μητσοτάκη. Σαν να λέμε γεννημένη να ρουφάει κρατικό χρήμα / Family Mitsotakis. Like saying born sucking state money

       


Μπαμπάς Κωνσταντίνος: 3 συντάξεις, 3 συσσίτια επί κατοχής, κρατικοδίαιτος από τα 28 του όπου εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1946.

Κόρη Ντόρα: Κρατικοδίαιτη από τότε που γεννήθηκε, πρώτα στο πολιτικό γραφείο του μπαμπά της και έπειτα εξαργύρωσε πολιτικά την εκτέλεση του άντρα της από τη 17Ν και έγινε βουλευτής.

Γιος(;) Κυριάκος-Κούλης: Κρατικοδίαιτος από τότε που γεννήθηκε. Πέρα από βουλευτής και υπουργός διετέλεσε και Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης.

Κόρη Αλεξάνδρα: Πρόεδρος ActionAid - Σκάνδαλο ActionAid. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Απέκτησε πτυχίο στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού και εκπόνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Αναπτυξιακό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris V στο Παρίσι. Αρχικά εργάστηκε στη διεύθυνση Εκπαίδευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι, και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του ιδίου οργανισμού. Το 1998 ίδρυσε την ActionAid Ελλάς. Από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. της διεθνούς ActionAid. Από το 2007 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ελληνικής οργάνωσης. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ιδίας οργάνωσης. Από το 2009 διατελεί Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, το οποίο προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στη Γαλλία. Διδάσκει σε σεμινάριο με θέμα την Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Από το 2014 είναι Πρόεδρος μια νέας ΜΚΟ την “AFI – Action Finance Initiative” στόχος  της οποίας είναι η διείσδυση και η καθιέρωση του “μικροδανεισμού” στην Ελλάδα. Οι γαλλικές οικονομικές αρχές, ζήτησαν τη συνδρομή των ελληνικών αρχών καi συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, αναζητώντας πληροφορίες για το φορολογικό προφίλ της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα, ακίνητα και κινητά για όποιο άλλο στοιχείο συνδέεται με την οικονομική της δραστηριότητα και αν αυτό φορολογείται ή όχι. Θέλουν έτσι να συνδυάσουν όλες τις κινήσεις στην Γαλλία και στην Ελλάδα για να διασταυρώσουν τα οικονομικά στοιχεία της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και στην Ελλάδα, αν και με ποιο καθεστώς φορολογείται. Στην Γαλλία διεξάγεται έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο βασικός λόγος φαίνεται πως είναι η δράση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η αναζήτηση αυτή προέκυψε λόγω της ενασχόλησης της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain με ΜΚΟ, την πολύ γνωστή ActionAid Ελλάς όπως και την “AFI – Action Finance Initiative”.
Η μεν πρώτη μαζεύει λεφτά από χορηγούς-αναδόχους, τα οποία δίνονται σε φτωχά παιδιά της Αφρικής. (οπως τα χιλιαδες ευρα απο τον ερανο μεσω δαπανηρου ντοκιμαντέρ-διαφημιστικου σποτ που εκανε ο Καννακης για να βελτιώσουν τη ζωή 1.200.000 ανθρώπων, εφόσον τα ρέστα έφτασαν μόνο για ένα μικρό …σχολείο φθηνής κατασκευής και το άνοιγμα ενός πηγαδιού;)


Η δεύτερη έχει σαν στόχο την διείσδυση και την καθιέρωση του «μικροδανεισμού» στην Ελλάδα.
Η κ. Μητσοτάκη που σπούδασε στο Παρίσι, είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δικηγόρο Πασκάλ Gourdain

Εγγονή Αλεξία: Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων στον «Ερυθρό Σταυρό». Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίωνΠράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”»
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. 

Εγγονός Κώστας: Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στη Παγκόσμια Τράπεζα µε έδρα το Κόσσοβο, ενώ διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά η μαμά τον έκανε δήμαρχο Καρπενησίου στα 30κάτι του όπου παραιτήθηκε για να αναβαθμιστεί ιεραρχικά σε περιφερειάρχης όπου θα παραιτηθεί μόλις βρει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί σε βουλευτή.

Ανιψιά Αντιγόνη Λυμπεράκη: Πρώην αριστερή και στέλεχος Συνασπισμού. Πρώην αντιπρόεδρος της νεοφιλελεύθερης "Δράσης", νυν βουλευτής του Ποταμιού του Θεοδωράκη. Στέλεχος της "οικογενειακής" ActionAid (οπως προειπαμε). Μεταξύ 2000-2004 ήταν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων των Υπουργείου Εργασίας και ήταν συντονίστρια στην εκπόνηση τριών Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την Απασχόληση. Διετέλεσε ακόμα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (2004-2007) και του "Όμιλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας" (2008-2010). Γνωστή για φράσεις όπως "Οι φτωχοί δεν ξέρουν να ψηφίζουν σωστά και πολλές φορές κρίνουν λάθος", και "ας κάνουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με τους δανειστές.".
Η κ.Λυμπεράκη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιομέλος του ΔΣ της γνωστής ΜΚΟ στην action aid στην οποία προεδρεύει η αδελφή της Ντόρας Μπακογιάννη Αλεξάνδρα. Είναι οπαδός της άποψης του Θόδωρου Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε"
 Μάλιστα είχε συμμετάσχει σε σχετικό debate υποστηρίζοντας  την ενοχοποίηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και τη συλλογική της ευθύνη για τη σημερινή κρίση. Tην  action aid , να σημειώσουμε ότι  είχε εμπλέξει σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής η γνωστή δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου στο σκάνδαλο  της siemens λέγοντας ότι μέσω αυτής διοχετεύτηκαν χρήματα προς υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς . "Ο κος Χριστοφοράκος, τόνισε η δημοσιογράφοςσυνέχισε αναλαμβάνοντας την εταιρεία μια πρακτική δεκαετιών με πληρωμές υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών την ίδια περίοδο που υπογράφονταν συμβάσεις με διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου.
Κατά τη μάρτυρα τα χρήματα δίδονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την «Αλληλεγγύη» και την “Action Aid” επικεφαλής της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη." ("Η μάρτυρας επικαλέσθηκε καταθέσεις και μαρτυρία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για ένα εκατομμύριο ευρώ κατατεθειμένο στην Ελβετία, πέραν του ενός εκατομμυρίου μάρκων που παραδέχθηκε ότι πήρε ο Θεόδωρος Τσουκάτος.
Πρόκειται, όπως είπε η μάρτυρας, για ποσό που κατατέθηκε σε δύο λογαριασμούς των 600.000 και 400.000 ευρώ και τους οποίους ζήτησαν όπως ισχυρίστηκε ο Χριστοφοράκος, στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μείνουν στην Ελβετία, αλλά να τους διαχειριστεί ο κος Τσουκάτος.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ 1 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!" γράφει χαρακτηριστικά ανάρτηση στο προσωπικό blog του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Καββαθά.) 

Σύντροφος Αλεξίας: Ανδρέας Παπαδόπουλος, τέως βουλευτής ΔΗΜΑΡ.

Σύντροφος Κώστα: Σία Κοσιώνη. Δημοσιογράφος-Παπαγαλάκι του Αλαφούζου.


     ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας. 


loading...



projector-revolt

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...