...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ν.Βαλαβάνη: Η νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης - Αρση των περιορισμών για τις 100 δόσεις

Ν.Βαλαβάνη: Η νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης - Αρση των περιορισμών για τις 100 δόσεις


Έκκληση προς τους φορολογουμένους να καταβάλλουν την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τυχόν απλήρωτες προηγούμενες δόσεις, όπως και τις οφειλές ΦΠΑ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προκειμένου να υπάρξει στήριξη των δημοσίων εσόδων. Επίσης, κάλεσε όσους δεν έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, να το πράξουν τώρα.


Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι «θα απαλλαγούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο από τον ΕΝΦΙΑ», επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του ενιαίου φόρου για τα ακίνητα και την αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα επιβαρύνει πρακτικά τις υπερπολυτελείς κατοικίες, ενώ για τις υπόλοιπες η φορολόγηση θα κυμαίνεται από καθόλου έως ελάχιστα βάσει προοδευτικής κλίμακας η οποία προϋποθέτει την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών που θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο. Όσον αφορά την απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ότι θα καλυφθεί μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων κλπ.
Η κυρία Βαλαβάνη αναφέρθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές (ανέρχονται σε 70 δισ. ευρώ) και είπε ότι στο σύστημα ρύθμισης για τις οφειλές προς το Δημόσιο, στο οποίο θα διατηρηθούν οι 100 δόσεις για τις οφειλές προς την εφορία, θα μπορούν να ενταχθούν όλοι χωρίς περιορισμούς ενώ θα υπάρξει αλλαγή κριτηρίων και σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Υπογράμμισε δε ότι «καμία πρώτη κατοικία δεν θα βγει στο σφυρί μέχρι την απλοποίηση και των διοικητικών προστίμων» και είπε «όχι στην δέσμευση μισθολογίων και στις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων».
Επίσης, θα υπάρξει άρση του περιορισμού της οροφής του 1 εκ. ευρώ που υπάρχει και ο καθορισμός των δόσεων θα πραγματοποιηθεί ανάλογα και με τη φοροδοτική ικανότητα του φορολογουμένου. Όπως είπε στις Επιτροπές Εξώδικου Διακανονισμού ανά περιφέρεια θα καταφεύγουν μόνο όσοι αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στις 100 δόσεις.
Σχετικά με την φορολογία εισοδήματος, τόνισε ότι στο β' εξάμηνο θα διαμορφωθεί το νέο σύστημα φόρου εισοδήματος και θα ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2015. Επανέλαβε την δέσμευση για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και κλιμακωτή φορολογική κλίμακα, η οποία θα διαθέτει πολλές διαβαθμίσεις, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις.
Εξήγγειλε νέα επιχειρησιακά σχέδια πάταξης της διαφθοράς από ΣΔΟΕ από κοινού με τις τελωνειακές αρχές και σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ και το υπουργείο Επικρατείας για την πάταξη της διαφθοράς. Ενώ μίλησε και για μέτρα άμεσης ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των φοροελεγκτικών μηχανισμών και μέτρα για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση ΦΠΑ στον τουρισμό και στην εστίαση, είπε ότι θα υπάρξει απόδοση της φορολογικής δικαιοσύνης για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών από τον καθένα όχι βάσει της τεκμαρτής αλλά της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητάς του.
Επίσης, είπε ότι δεν θα φορολογούνται οι καταθέσεις, και ότι θα υπάρξει αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων. Αναφέρθηκε εξάλλου στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ σε όλη την Ελλάδα (ΔΟΥ), ενώ δήλωσε ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που υπέστησαν χιλιάδες μικροομολογιούχοι στην βάση της συμφωνίας με τους εκπροσώπους τους και με ένα ειδικό πλαίσιο αντιμετώπισης για ομόλογα που δόθηκαν ως εργατικές αποζημιώσεις.
Τέλος, η κυρία Βαλαβάνη δεν αναφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά περιορίστηκε στο θέμα των εσόδων και διαβεβαίωσε «όλους, φίλους και αντιπάλους, ότι κανείς δεν ξεχνάει τους αγώνες που δώσαμε μαζί για τον τερματισμό της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, για την πραγματική αξιοποίηση και όχι εκποίησή της για ένα ξεροκόμματο».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...