...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μπήκε ξανά σε λειτουργία ο Επιταχυντής τoυ CERN / Entered back in service the Hadron of the CERN

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  Η πρώτη αυτή φάση της επαναλειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο σε έναν μήνα, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων υψηλώ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η πρώτη αυτή φάση της επαναλειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο σε έναν μήνα, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων υψηλών ενεργειών με σκοπό να γίνουν ανακαλύψεις που πλέον θα ανοίγουν μια νέα εποχή για την επιστήμη

Αναβαθμισμένος και έτοιμος για νέες μεγάλες ανακαλύψεις, μετά την ανακάλυψη του μποζονίου του Higgs, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του CERN τέθηκε και πάλι σε λειτουργία ύστερα από περίπου δύο χρόνια εργασιών συντήρησης και επιδιόρθωσης μικρών τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.


Χθες το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε από τα γραφεία του CERN στη Γενεύη, έφυγαν με διαφορά μερικών λεπτών η μια από την άλλη οι πρώτες δέσμες σωματιδίων και προς τις δύο κατευθύνσεις, ανοίγοντας με τις «βόλτες» τους στις μήκους 26,8 χιλιομέτρων στοές του επιταχυντή τη νέα περίοδο λειτουργίας του.
Οι πρώτες αυτές δέσμες εκτοξεύτηκαν με σχετικά χαμηλή ενέργεια εκτόξευσης (450 GeV), η οποία όμως όσο περνούν οι μέρες ολοένα και θα αυξάνεται μέχρι να φτάσει το νέο «ταβάνι» που έθεσαν οι επιστήμονες μετά την αναβάθμιση του αξίας 5,12 δισεκατομμυρίων ευρώ LHC και το οποίο πλέον είναι 13 TeV.
Σε δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας του, ο αρμόδιος διευθυντής του CERN για τους επιταχυντές και την τεχνολογία ανέφερε περιχαρής: «Υστερα από δύο χρόνια προσπάθειας, ο LHC βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ομως το πιο σημαντικό βήμα θα γίνει όταν θα αυξήσουμε την ενέργεια των δεσμίδων σε νέα επίπεδα ρεκόρ».
Η πρώτη αυτή φάση της επαναλειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο σε έναν περίπου μήνα, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες συγκρούσεις σωματιδίων υψηλών ενεργειών με σκοπό να γίνουν ανακαλύψεις που πλέον θα ανοίγουν μια νέα εποχή για την επιστήμη εν γένει και για τη Φυσική ειδικότερα. Αφού ο προηγούμενος στόχος, η παρατήρηση και η επιβεβαίωση της ύπαρξης του μποζονίου του Higgs επετεύχθη, οι ειδικοί ευελπιστούν πως η νέα περίοδος λειτουργίας του επιταχυντή θα δώσει απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα και αποτελούν «μαύρες τρύπες» του Καθιερωμένου Μοντέλου της Φυσικής.
Οι ειδικοί ετοιμάζονται για ανακαλύψεις που θα κινούνται πέραν του Καθιερωμένου Μοντέλου και θα δώσουν ώθηση στη «νέα φυσική». Οι ερευνητές λοιπόν τα επόμενα δύο χρόνια περίπου θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν να λάβουν από τον Επιταχυντή για τη σκοτεινή ύλη (η οποία, σύμφωνα με τα διάφορα μοντέλα, καλύπτει το 84% του Σύμπαντος και «δένει» τους γαλαξίες μεταξύ τους) και θα εξετάσουν το εάν στέκουν διάφορες θεωρίες όπως η υπερσυμμετρία. Η εν λόγω θεωρία προβλέπει ότι κάθε γνωστό σωματίδιο έχει ένα μεγαλύτερο αντίστοιχο και ότι ένα από αυτά τα άγνωστα υπερσυμμετρικά σωματίδια είναι η πηγή της σκοτεινής ύλης.
Οπως δήλωσε ο ερευνητής Αρνό Μαρσολιέ: «Ο LHC θα λειτουργεί μέρα και νύχτα. Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα ακόμη δεν το ξέρουμε. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι πως θα έχουμε συγκρούσεις σε ενέργειες που δεν είχαμε στο παρελθόν. Εάν κάτι ενδιαφέρον εμφανιστεί σε αυτό το νέο παράθυρο που ανοίγουμε, θα το δούμε. Μπορεί αυτό να γίνει σε δύο μήνες ή ακόμη και σε δύο χρόνια από σήμερα, αυτό δεν μπορούμε ακόμη να το γνωρίζουμε. Μας πήρε περίπου 50 χρόνια να βρούμε το μποζόνιο του Higgs και 20 χρόνια να κατασκευάσουμε αυτό το μηχάνημα, το οποίο θα λειτουργεί το λιγότερο μέχρι το 2035, οπότε μάλλον πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

affiliate marketing βγαλε χρηματα onlineκαζινο casino λεφτα χρηματα online ρουλετα ποκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...