...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ - ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.... / slavishes - hypocrites ....

       Αποτέλεσμα εικόνας για θεοφραστου χαρακτηρες ο δουλοπρεπης

ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ

Από Βικιλεξικό:

Ετυμολογία [επεξεργασία]
δουλοπρεπής < αρχαία ελληνική < δοῦλος + -πρεπής

Επίθετο[επεξεργασία]
δουλοπρεπής -ής -ές
που συμπεριφέρεται προς τους ισχυρούς σαν να ήταν δούλος, τους κολακεύει και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να...
ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους με σκοπό να κερδίσει την εύνοιά τους
δουλοπρεπής σύμβουλος, δουλοπρεπής συμπεριφορά
ενέργεια που χαρακτηρίζεται από δουλοπρέπεια
Αυτό που έκανα ήταν δουλοπρεπές... Έπρεπε να υψώσω ανάστημα

Συνώνυμα[επεξεργασία]
δουλικός

Συγγενικές λέξεις[επεξεργασία]
δουλοπρέπεια
δουλοπρεπώς

Μεταφράσεις[επεξεργασία]
δουλοπρεπής[ εμφάνιση ]

Κατηγορίες:
Επίθετα (ελληνικά)Ελληνική γλώσσα


Η δουλοπρέπεια είναι το είδος συναναστροφής που στοχεύει στο να είναι ευχάριστη χωρίς να είναι ειλικρινής και ο δουλοπρεπής είναι ο άνθρωπος ο οποίος όταν δει κάποιον γνωστό, τον χαιρετά από μακριά, τον εγκωμιάζει, του κάνει φιλοφρονήσεις τον χαιρετά και με τα δύο του χέρια χωρίς να του τα αφήνει, περπατά μαζί του για λίγο και τον ρωτά πότε θα τον ξαναδεί, ενώ φεύγει επαινώντας τον ξανά....

"Η δουλοπρέπεια είναι, για να δώσουμε έναν περιληπτικό ορισμό, ένας τρόπος συναναστροφής που στοχεύει στο να προσφέρει ευχαρίστηση, χωρίς όμως τις καλύτερες προθέσεις, ενώ ο δουλοπρεπής είναι, χωρίς αμφιβολία, το είδος του ανθρώπου που...

σε χαιρετά από μακριά και, αφού σε αποκαλέσει άνδρα εξοχότατο και σου εκφράσει αρκούντως το θαυμασμό του, σε αγκαλιάζει και με τα δύο του χέρια και δε σε αφήνει, περπατά μαζί σου για λίγο και σε ρωτά πότε θα σε ξαναδεί και φεύγει επαινώντας σε.

Όταν τον προσκαλέσουν σε κάποια επιτροπή διαιτησίας, επιθυμεί να ευχαριστήσει όχι μόνο τον άνθρωπο που υποστηρίζει, αλλά και τον αντίδικο, για να φανεί ότι είναι αμερόληπτος.

Στους ξένους λέει ότι μιλούν δικαιότερα από τους συμπολίτες του.

Όταν τον καλέσουν σε δείπνο, προτρέπει τον οικοδεσπότη να φωνάξει τα παιδιά του, κι όταν εκείνα έρθουν, ισχυρίζεται ότι μοιάζουν στον πατέρα τους πιο πολύ κι απ' όσο μοιάζουν τα σύκα μεταξύ τους. Τα φέρνει κοντά του και τα φιλά και τα βάζει να καθίσουν δίπλα του. Παίζει με ορισμένα από αυτά φωνάζοντας και ο ίδιος ασκός, πέλεκυς, ενώ άλλα τα αφήνει να κοιμούνται πάνω στην κοιλιά του, παρόλο που τον πιέζουν.

Κουρεύεται πολύ συχνά, διατηρεί τα δόντια του λευκά, αλλάζει τα ιμάτιά του, ενώ αυτά είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, και αλείφεται με έλαια.

Στην αγορά συχνάζει κυρίως στο μέρος όπου είναι εγκατεστημένοι οι τραπεζίτες, ενώ προτιμά να περνά τον καιρό του σ' εκείνα τα γυμνάσια, όπου γυμνάζονται οι έφηβοι. 

Στο θέατρο, όταν υπάρχει κάποια παράσταση, κάθεται κοντά στους στρατηγούς.

Δεν αγοράζει τίποτα για τον εαυτό του, αλλά για τους ξένους αγοράζει ελιές για το Βυζάντιο, λακωνικά σκυλιά για την Κύζικο, μέλι του Υμηττού για τη Ρόδο και κάνοντάς τα αυτά τα διηγείται σε όλους στην πόλη.

Χωρίς αμφιβολία είναι ικανός να τρέφει πίθηκο στο σπίτι του και να αγοράσει φασιανό και σικελικά περιστέρια και κότσια ζαρκαδιού και ελαιοδοχεία σφαιρικά από τους Θουρίους και στραβά ραβδιά από τη Σπάρτη και χαλί υφασμένο με Πέρσες στρατιώτες και μια μικρή παλαίστρα που να διαθέτει κονίστρα και σφαιριστήριο. Αυτήν, τριγυρνώντας, την προσφέρει σε σοφιστές, σε δασκάλους που διδάσκουν τη χρήση των όπλων και σε δασκάλους της μουσικής, για να κάνουν επιδείξεις.
Σ' αυτές τις επιδείξεις ο ίδιος προσέρχεται αργότερα, αφού οι υπόλοιποι έχουν ήδη καθίσει, για να λένε οι θεατές ο ένας στον άλλο: 

"Αυτού του ανθρώπου είναι η παλαίστρα"


ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ

Ἡ δὲ ἀρέσκειά ἐστι μέν, ὡς ὅρῳ περιλαβεῖν, ἔντευξις οὐκ ἐπὶ τῷ βελτίστῳ ἡδονῆς παρασκευαστική, ὁ δὲ ἄρεσκος ἀμέλει τοιοῦτός τις, οἷος πόρρωθεν προσαγορεῦσαι καὶ ἄνδρα κράτιστον εἴπας καὶ θαυμάσας ἱκανῶς, ἀμφοτέραις ταῖς χερσὶ περιβαλὼν μὴ ἀφιέναι καὶ μικρὸν προπέμψας καὶ ἐρωτήσας, πότε αὐτὸν ὄψεται, ἐπαινῶν ἀπαλλάττεσθαι καὶ παρακληθεὶς δὲ πρὸς δίαιταν μὴ μόνον ᾧ πάρεστι βούλεσθαι ἀρέσκειν, ἀλλὰ καὶ τῷ ἀντιδίκῳ, ἵνα κοινός τις εἶναι δοκῇ καὶ τοὺς ξένους δὲ εἰπεῖν ὡς δικαιότερα λέγουσι τῶν πολιτῶν καὶ κεκλημένος δὲ ἐπὶ δεῖπνον κελεῦσαι καλέσαι τὰ παιδία τὸν ἑστιῶντα, καὶ εἰσιόντα φῆσαι σύκου ὁμοιότερα εἶναι τῷ πατρί, καὶ προσαγόμενος φιλῆσαι καὶ παρ' αὑτὸν καθίσασθαι, καὶ τοῖς μὲν συμπαίζειν αὐτὸς λέγων Ἀσκός, πέλεκυς, τὰ δὲ ἐπὶ τῆς γαστρὸς ἐᾶν καθεύδειν ἅμα θλιβόμενος. . . . καὶ πλειστάκις δὲ ἀποκείρασθαι καὶ τοὺς ὀδόντας λευκοὺς ἔχειν καὶ τὰ ἱμάτια δὲ χρηστὰ μεταβάλλεσθαι καὶ χρίματι ἀλείφεσθαι καὶ τῆς μὲν ἀγορᾶς πρὸς τὰς τραπέζας προσφοιτᾶν, τῶν δὲ γυμνασίων ἐν τούτοις διατρίβειν, οὗ ἂν οἱ ἔφηβοι γυμνάζωνται, τοῦ δὲ θεάτρου καθῆσθαι, ὅταν ᾖ θέα, πλησίον τῶν στρατηγῶν καὶ ἀγοράζειν αὑτῷ μὲν μηδέν, ξένοις δἐλάας εἰς Βυζάντιον καὶ Λακωνικὰς κύνας εἰς Κύζικον καὶ μέλι Ὑμήττιον εἰς Ῥόδον, καὶ ταῦτα ποιῶν τοῖς ἐν τῇ πόλει διηγεῖσθαι ἀμέλει δὲ καὶ πίθηκον θρέψαι δεινὸς καὶ τίτυρον κτήσασθαι καὶ Σικελικὰς περιστερὰς καὶ δορκαδείους ἀστραγάλους καὶ Θουριακὰς τῶν στρογγύλων ληκύθους καὶ βακτηρίας τῶν σκολιῶν ἐκ Λακεδαίμονος καὶ αὐλαίαν Πέρσας ἐνυφασμένην καὶ παλαιστρίδιον κονίστραν ἔχον καὶ σφαιριστήριον καὶ τοῦτο περιὼν χρηννύναι τοῖς σοφισταῖς, τοῖς ὁπλομάχοις, τοῖς ἁρμονικοῖς ἐνεπιδείκνυσθαι καὶ αὐτὸς ἐν ταῖς ἐπιδείξεσιν ὕστερον ἐπεισιέναι, ἐπειδὰν ἤδη συγκαθῶνται, ἵν ὁ ἕτερος εἴπῃ τῶν θεωμένων πρὸς τὸν ἕτερον ὅτι Τούτου ἐστὶν ἡ παλαίστρα

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ- ΜΤΦΡ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΙΡΓΚΕΝΗΣ- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ


Τό ρωμαΐικον φιλότιμον ἒγινε δουλοπρέπεια!

Τό ρωμαΐικον φιλότιμον μετετράπῃ εἰς γραικυλιστικήν ἀφέλειαν ἐξ αίτίας τῆς ἐσφαλμένης ὑψηλῆς ἐκτιμήσεως καί τῆς ἀβασίμου ἐμπιστοσύνης τοῦ Γραικοῦ εἰς τόν δυτικόν πολιτισμόν. 

Ὁ νεοέλληνας μέ τήν ἐμπιστοσύνην του εἰς τό ἀνύπαρκτον φιλότιμον τῶν ξένων ἔχει τήν πνευματική δομή τοῦ προδότου. 

Ἀρκεῖ νά τοῦ δοθῆ ἡ εὐκαιρία νά συνάψῃ φιλίαν μέ «φιλότιμον φιλέλληνα». Ἀπό πατριωτικόν ἐνθουσιασμόν θα θελήσῃ νά ὠφελήσῃ καί νά σώσῃ τήν Ἑλλαδίτσα του καί νά ἐξασφαλίσῃ τήν ὑποστήριξιν τοῦ φιλέλληνος τούτου, τοῦ τά λέγει ὅλα. Ἀλλά ἀντί νά ἀποκτήσῃ ὄργανον, γίνεται ὄργανον.

 Δέν ἀρκεῖ τούτου, ἀλλά καί πιστεύει ἀκραδάντως ὅτι ἡ προδοσία του αὐτή εἶναι ὁ ὑψιστός πατριωτισμός. 

Οἱ ἔχοντες σχέσεις μέ τούς Γραικύλους Εὐρωπαῖοι καί Ἀμερικάνοι βλέπουν σαφῶς τό φιλότιμον, ἀλλά δυστυχῶς στη δουλοπρεπῆ του μορφή, καί τό ἐκλαμβάνουν ὀρθῶς ὡς δουλοπρέπεια ἀδυνάτου καί ὡς μορφήν φαινομενικῆς μεγαλοψυχίας. 

Εἰς τήν οὐσίαν ὁ Γραικός καί ὁ Ρωμῃός ἔχουν τόν ἴδιον φιλότιμον καί ἑπομένως τόν ἰδιον ἡρωισμόν καί τήν ἰδιαν ἀνδρείαν. 

Ἡ διαφορά μεταξύ των εἶναι ὅτι ὁ Γραικός ἔχει αἰσθήματα κατωτερότητος ἔναντι τῶν Εὐρωπαίων...

καί Ἀμερικάνων, διότι ὑπεδουλώθη πολιτιστικῶς δεχόμενος τόν Γραικισμόν, ἐνῶ ὁ Ρωμῃός τοὐναντίον γνωρίζει τήν ἀνωτερότητα τῆς Ρωμῃοσύνης του καί οὐδέποτε ἐδέχθῃ νά γίνῃ ὁ Γραικύλος ξένου πολιτισμοῦ.

(π.Ἰωάννου Ρωμανίδου, Ρωμῃοσύνη)


ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ

Από Βικιλεξικό:

Ετυμολογία [επεξεργασία]
υποκριτής < αρχαία ελληνική ὑποκριτής

Ουσιαστικό[επεξεργασία]
υποκριτής αρσενικό
ο ηθοποιός στο αρχαίο δράμα
αυτός που συμπεριφέρεται με υποκρισία, που δείχνει στους άλλους ψεύτικα συναισθήματα και αποκρύπτει τον πραγματικό κακό του εαυτό (θηλυκό: υποκρίτρια)

Συγγενικές λέξεις[επεξεργασία]
υποκρίνομαι
υποκριτής
υποκριτικός
υποκριτική

Μεταφράσεις[επεξεργασία]
που συμπεριφέρεται με υποκρισία

Κατηγορίες: 
Ουσιαστικά (ελληνικά)Ελληνική γλώσσα


"Σαν υποκρισία, μπορεί να χαρακτηριστεί γενικά η προσποιητή ελλάτωση των πράξεων και των λόγων, ενώ ο υποκριτής είναι το είδος του ανθρώπου που πλησιάζει τους εχθρους του και είναι πρόθυμος να κουβεντιάσει μαζί τους για να μη φανεί ότι τους μισεί. Επαινει όταν είναι παρόντες, εκείνους που κατηγόρησε στα κρυφά και τους συμπονεί, αν έχουν χάσει καμιά δίκη σε δικαστήριο. 

Συγχωρεί εκείνους που τον κακολογούν και προσποιείται ότι δε θυμώνει με όσα λέγονται εναντίον του. Μιλά με πραότητα σε εκείνους που έχει αδικήσει, όταν έρχονται να παραπονεθούν. Σε όσους επιθυμούν να τον συναντήσουν επειγόντος, τους λέει να ξαναπάνε αργότερα, και ότι το σκέπτεται και ότι ακόμα δεν αποφάσισε και ότι τώρα μόλις έφτασε και ότι είναι αργά και ότι είναι άρρωστος.

Σε όσους του ζητούν δανεικά ή κάποια συνεισφορά, λέει ότι δεν είναι πλούσιος.

Οταν πουλά κάτι, λέει ότι δεν πουλά, ενώ οταν δεν πουλά, λέει ότι πουλά. 

Αν άκουσε κατι, λέει ότι δεν άκουσε, αν είδε ότι δεν είδε, αν συμφώνησε λέει ότι δε θυμάται.  Αλλες φορές λέει ότι θα το σκεφτεί, άλλοτε ότι δε γνωρίζει, άλλοτε ότι απορεί, άλλοτε ότι και αυτός έκανε αυτήν την ίδια σκέψη.

Είναι γενικά άνθρωπος που χρησιμποιεί με ιδιαίτερη τέχνη τέτοιου είδους φρασεολογία: "δεν πιστέυω", "δε νομίζω", "εκπλήσσομαι - φαίνεται σαν να έγινε άλλος άνθρωπος", "κι όμως, εμένα δεν μου είπε τέτοια πράγματα", "μου φαίνεται παράδοξο", "αυτά να τα πεις σε άλλον", "δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να μη σε πιστέψω ή να τον καταδικάσω" και "πρόσεξε μήπως είσαι ευκολόπιστος".

Αυτά είναι τα τεχνάσματα και τα κωθογυρίσματα των υποκριτών, και από τους χαρακτήρες που δεν είναι απλοί, αλλά πονηροί, πρέπει να φυλάγεται κανείς, περισσότερο και από τις οχιές."

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ


ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ 

Ο μεγαλύτερος υποκριτής είναι αυτός που παύει να αντιλαμβάνεται την απάτη του, αυτός που ψεύδεται με ειλικρίνεια! 
Andre Gide 


Το πρόσωπο του ανθρώπου είναι μια μάσκα. Βγάζεις τη μάσκα και πίσω απ' αυτήν βρίκσται μια άλλη μάσκα και πίσω από αυτήν μια άλλη και άλλη μάσκα... Και τελικά ρωτάς: "Μα που είναι το πρόσωπο"; Δεν υπάρχει πρόσωπο, το πρόσωπο είναι μια μάσκα! 

Καζαντζάκης (όπως περίπου το θυμάμαι..) 


Η ουσία της ανηθικότητας είναι η τάση να εξαιρούμε πάντα τον εαυτό μας.. 
Jane Addams 


Θα πρέπει κάποιος να εξετάσει επί πολύ χρόνο τον εαυτό του, πριν σκεφτεί να κατηγορήσει άλλον. 
Μολιέρος 


Κάθε άνθρωπος είναι μόνος του ειλικρινής. Με την είσοδο όμως ενός δεύτερου ατόμου αρχίζει η υποκρισία. 

Ralph Waldo Emerson 


Η υποκρισία τα καταφέρνει πάντα θαυμάσια με τις υποσχέσεις της, αφού δε σκέπτεται να προχωρήσει ποτέ πιο πέρα, οπότε δεν της στοιχίζουν τίποτα. 
Edmund Burke 


Καθάρισε το δάκτυλό σου πριν δείξεις τα ψεγάδια μου. 

Βενιαμίν Φρανκλίνος 


Η υποκρισία είναι ο φόρος τιμής που αποτίει η κακία στην αρετή. 
Francois de La Rochefoucauld 


Η μόνη κακία που δεν μπορεί να συγχωρηθεί είναι η υποκρισία. Η μεταμέλεια ενός υποκριτή είναι επίσης υποκρισία. 

William Hazlitt 


Η υποκρισία, το ψέμα, είναι η πραγματική αδελφή του κακού, της αδιαλλαξίας και της σκληρότητας. 

Raisa Gorbachev 


Προχώρα και βάλε την πίστη σου στην πράξη, 
Μη μιλάς με διπλή γλώσσα! 

Ralph Waldo Emerson 


Ο "άνθρωπος" είναι το μόνο ζώο που μπορεί να φέρεται φιλικά στα θύματα που σκοπεύει να φάει έως ότου τα φάει. 

Samuel Butler 


Αυτός που έχει το όνομα ότι σηκώνεται νωρίς, μπορεί να κοιμηθεί μέχρι το μεσημέρι… 
James Howell 


Ο λύκος αρρώστησε, ορκίστηκε να γίνει μοναχός - αλλά όταν έγινε καλά, ήταν και πάλι λύκος. 
Walter Bower 


Τα δόντια χαμογελούν, χαμογελά όμως η καρδιά; 

Παροιμία του Κογκό 


Η επιτήδευση είναι μεγαλύτερος εχθρός του προσώπου από την ευλογιά. 
Αγγλική παροιμία 


Είναι ένα τέχνασμα μεταξύ των ανέντιμων να προσφέρουν θυσίες που δεν χρειάζονται, για να αποφύγουν να κάνουν αυτές που χρειάζονται. 
Ivan Goncharov 


Όταν λες ότι συμφωνείς σε γενικές γραμμές με ένα πράγμα, στην πραγματικότητα εννοείς ότι δεν έχεις την παραμικρή πρόθεση να το κάνεις. 
Otto von Bismarck 


Τα άκρα συναντιούνται, και δεν υπάρχει κανένα καλύτερο παράδειγμα από την σκανδαλιάρικη διάθεση της ταπεινότητας…. 

Ralph Waldo Emerson 


Υποκριτής : το στόμα ένας τρόπος, η κοιλιά ένας άλλος τρόπος. 

Παροιμία των Αβοριγίνων 


Όταν η αλεπού διδάσκει, προσέχετε τις χήνες σας. 

Γερμανική παροιμία 


Οι δικαιολογίες είναι πόρνες. 
Leonard Michaels 


Άγιος στο εξωτερικό και διάβολος στο σπίτι. 

John Bunyan 


Ποιος έκλεψε τη λιβρέα του δικαστηρίου του ουρανού για να υπηρετήσει με αυτήν το το Διάβολο; 

Frederick Pollock 


Ένας υποκριτής περιφρονεί αυτούς που εξαπατά, αλλά δεν σέβεται καθόλου τον εαυτό του. Θα έπεφτε, εάν μπορούσε, επίσης θύμα του. 
William Hazlitt 


Ένας υποκριτής είναι το είδος πολιτικού που θα έκοβε ένα δέντρο και θα ανέβαινε στο κούτσουρο για να κάνει μια ομιλία για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Adlai E. Stevenson 


Η διαφορά μεταξύ ενός αγίου και ενός υποκριτή είναι ότι ο ένας ψεύδεται για τη θρησκεία του και άλλος μέσω της θρησκείας του. 
Minna Antrim 


Το μόνο πράγμα χειρότερο από έναν ψεύτη είναι ο ψεύτης που είναι επίσης υποκριτής! 
Tennessee Williams 


Ό,τι καταδικάζεις, το έχεις ήδη κάνει! 

Georg Groddeck 


Πολλοί από εμάς πιστεύουν πως τα λάθη δεν είναι λάθη εάν γίνονται από «ωραίους» τύπους σαν κι εμάς. 

Αγνώστου Συγγραφέα 


Όπως κανένας δρόμος δεν είναι τόσο τραχύς όσο αυτοί που έχουν μόλις επιδιορθωθεί, έτσι και κανένας αμαρτωλός δεν είναι τόσο αδιάλλακτος όσο εκείνοι που έχουν μόλις μετατραπεί σε αγίους. 
Charles Caleb Colton 


Αυτό που αποκαλούμε αμαρτία στους άλλους είναι ένα πείραμα για μας. 
Ralph Waldo Emerson 


Ευγένεια: η πιο αποδεκτή υποκρισία. 

Ambrose Bierce- Το Λεξικό του Διαβόλου 


Υποκριτής: ο άνθρωπος που δολοφόνησε και τους δύο γονείς του... παρακαλεί στο έδαφος για έλεος που είναι ορφανός. 

Αβραάμ Λίνκολν 


Η ζημιά που κάνουμε και αυτή που υφιστάμεθα δεν ζυγίζονται με την ίδια ζυγαριά.. 
Αίσωπος 


Τίποτα δεν χρειάζεται τόση μεταρρύθμιση όσο οι συνήθειες των άλλων ανθρώπων. 
Mark Twain 


Ο Θεός σας έχει δώσει ένα πρόσωπο, και φτιάξατε για τον εαυτό σας ένα άλλο.
Ουίλιαμ Σέξπηρ 


Πόσο σπάνια ζυγίζουμε τους γείτονές μας στην ίδια ζυγαριά μ’ εμάς! 
Thomas à Kempis 


Ο διάβολος δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από την αδιαλλαξία των μεταρρυθμιστών. 
James Russell Lowell 


Είναι ευκολότερο να αγωνίζεται κάποιος για τις αρχές του, παρά να ζει σύμφωνα με αυτές. 
Alfred Adler 


Ζήστε την αλήθεια, αντί να την διακηρύσσετε. 

Elbert Hubbard 


Αυτοί των οποίων η συμπεριφορά αφήνει το χώρο για συζήτηση είναι πάντα οι πρώτοι που επιτίθενται στους γείτονές τους. 

Μολιέρος-Ταρτούφος 


Τα λόγια είναι ένα πράγμα, η πράξη ένα άλλο. Πρέπει να εξετάζουμε το κήρυγμα και τον ιεροκήρυκα πάντα διακριτά και ξεχωριστά 
Montaigne, 1588 


Εξοργιζόμαστε από τα καθάρματα, τους αδιάλλακτους ανόητους και είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε όλους τους υπόλοιπους. Αλλά πού είναι αυτοί; 

Mignon McLaughlin – Το Σημειωματάριο του Νευρωτικού, 1960 


Ένας άνθρωπος έχει γενικά δύο λόγους για να κάνει ένα πράγμα: έναν που φαίνεται καλός και έναν πραγματικό. 

J. Pierpoint Morgan 


Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας βλέπουμε στον καθρέφτη το ίδιο αθώο, έντιμο πρόσωπο που έχουμε δει εκεί από την παιδική μας ηλικία… 

Mignon McLaughlin – Το Σημειωματάριο ενός Νευρωτικού 


Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη κλίση να θέτουν ηθικά πρότυπα για τους άλλους. 

Elizabeth Drew, The New Yorker, 16 February 1987 


Έχουμε δύο είδη ηθικής το ένα δίπλα στο άλλο: ένα που διακηρύσσουμε, αλλά δεν ασκούμε κι ένα άλλο που ασκούμε αλλά σπάνια διακηρύσσουμε. 
Μπέρτραντ Ράσελ 


Σε ελάχιστους αρέσει να ακούν τις αμαρτίες που αρέσει στους ίδιους να κάνουν. 
Ουίλιαμ Σέξπηρ 


Διαβάζει σωστά τη Γραφή εκείνος που μετατρέπει τις λέξεις σε πράξεις. 
Saint Bernard of Clairvaux 


Ο καλύτερος τρόπος για να ζείς έντιμα σε αυτό τον κόσμο είναι να είσαι αυτό που προσποιείσαι ότι είσαι. 
Σωκράτης. 


Σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μικρή πιθανότητα έχεις στην προσπάθειά σου να αλλάξεις τους άλλους. 
Jacob M. Braude 


Ο καλύτερος τρόπος να πετύχουμε στη ζωή είναι να ενεργούμε σύμφωνα με τις τις συμβουλές που δίνουμε στους άλλους. 

Άγνωστος συγγραφέας. 


Μια συντηρητική κυβέρνηση είναι μια οργανωμένη υποκρισία. 

Benjamin Disraeli 


Μιά ουγκιά υποκρισίας αξίζει όσο μια λίβρα φιλοδοξίας. 

Michael Korda 


Η δημοκρατία είναι υποκρισία χωρίς περιορισμό. 

Iskander Mirza 


Τα μαθηματικά δεν επιτρέπουν καμιά υποκρισία και καμία ασάφεια. 
Stendhal 


Η αυτοπροβολή και επίδειξη είναι ένα αδιαμφισβήτητο σημάδι υποκρισίας. 
Edwin Hubbel Chapin 


Η ιδέα της δημοκρατίας έχει απεκδυθεί τις ηθικές αρετές και έχει φτάσει να δηλώνει την υποκρισία και την κενότητα. 

Paul Wellstone 


Υπάρχουν τρία πράγματα στον κόσμο που δεν αξίζουν κανένα έλεος: η υποκρισία, η απάτη, και η τυραννία. 

Frederick William Robertson 


Καλύτερα να είσαι γνωστός σαν αμαρτωλός παρά σαν υποκριτής. 
Παροιμίες 


Συχνά ένα ευγενικό πρόσωπο κρύβει ακάθαρτους τρόπους. 

Ευριπίδης 


Όταν δεις πολύ θρησκεία στην προθήκη του, να είσαι σίγουρος ότι έχει πολύ μικρό απόθεμα μέσα στο μαγαζί του. 

Charles HaddonSpurgeon 


Με μια ακτινοβολία στοργής στο ένα μάτι, και μια λάμψη υπολογισμού στο άλλο. 
Κάρολος Ντίκενς 


Πόσο έξυπνος είσαι, αγαπητέ μου! Ποτέ δεν εννοείς , ούτε λέξη, απ’ αυτά που λες. 
Όσκαρ Ουάιλντ 


Η αξία μιας ιδέας δεν έχει καμιά σχέση με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που την εκφράζει. 
Όσκαρ Ουάιλντ 


Ένας αγαπημένος δεν έχει κανένα φίλο! 
ThomasGray 


Και πώς κοιτάς το σαρίδι στο μάτι του αδελφού σου και δεν βλέπεις το δοκάρι μέσα στο δικό σου μάτι; 
Χριστός 

(ΥΓ.ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Ελληνιστι....: Κοιτα την καμπουρα σου και ασε του αλλου....)


Οι κακοί εργάζονται σκληρότερα για να κηρύξουν την κόλαση απ’ ό,τι οι δίκαιοι για να πάνε στον παράδεισο.

Κανείς δεν πιστεύει αν δε ζει σύμφωνα με την πίστη του. 

Thomas Fuller 


Απόφυγε να κρίνεις, γιατί είμαστε όλοι αμαρτωλοί. 

Ουίλιαμ Σέξπηρ 


Όλοι μας είμαστε τέλειοι στην άσκηση της αρετής από απόσταση. 
Theodore M. Hesburgh 


Εκείνοι που προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους μπορούν να το κάνουν μόνον ακολουθώντας τον όχλο. 

Όσκαρ Ουάιλντ 


Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να μιλούν για ένα πράγμα και να σκέφτονται ένα άλλο πράγμα. 

Σύρος (Publilius Syrus) 


Πόσο απερίγραπτη είναι η ευτέλεια της υποκρισίας! Πόσο φρικτό είναι να είσαι ένας κακόβουλος και κακοήθης υποκριτής. 

Βολταίρος 


Εάν ο Διάβολος γελά ποτέ, πρέπει να το κάνει με τους υποκριτές. Αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θαύματά του. Τον υπηρετούν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο χωρίς καμιά αμοιβή. 

Charles Caleb Colton 


Οι άνθρωποι που κάνουν τους πολέμους, οι άνθρωποι που μετατρέπουν τους συντρόφους τους σε σκλάβους, οι άνθρωποι που σκοτώνουν και βασανίζουν και λένε ψέματα στο όνομα των ιερών σκοπών τους, με μια λέξη οι πραγματικά κακοί άνθρωποι, δεν είναι ποτέ οι ταβερνιάρηδες και οι αμαρτωλοί. Είναι πάντα τα ενάρετα και αξιοσέβαστα εκείνα άτομα με τα λεπτότερα συναισθήματα, τους καλύτερους εγκεφάλους και τα ευγενέστερα ιδανικά. 
Άλντους Χάξλεϋ 


Είναι ευκολότερο να προσποιείσαι ότι είσαι αυτό που δεν είσαι, από το να κρύψεις αυτό που πραγματικά είσαι. Αυτός που μπορεί να τα επιτύχει και τα δύο, έχει ελάχιστα να μάθει για την υποκρισία. 
Charles Caleb Colton 


Η υποκρισία είναι η εξωτερική αναγνώριση της εσωτερικής ντροπής. 
Norman Macdonald 


Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μαθαίνει όμε το να είναι υποκριτής. Προσποιείται ότι είναι ευγενικός και τελικά, γίνεται ευγενικός. 
Jean Kerr 


Αυτό που κάνεις μιλά τόσο δυνατά που δεν μπορώ να ακούσω τι λες.... 
Henry Adams 


Όλοι αγαπούν ένα κυνήγι μαγισσών εφ' όσον κυνηγιέται η μάγισσα κάποιου άλλου. 
Walter Kirn 


Πόσο φοβισμένη είναι η υποκρισία … σπεύδει αμέσως να υπερσπιστεί τον εαυτό της! 
Βίκτωρ Ουγκώ. 


Ο υποκριτής που παίζει πάντα έναν και τον αυτόν ρόλο παύει τελικά να είναι υποκριτής. 
Νίτσε 

Εκείνοι που επιθυμούν να εμφανιστούν σαν μορφωμένοι στους ανόητους, φαίνονται σαν ανόητοι στους μορφωμένους 

Quintilian 


Μόνο ο υποκριτής είναι πραγματικά σάπιος μέχρι τον πυρήνα. 

Hannah Arendt 


Εχθρός γαρ μοι κείνος ομώς Αϊδαο πύλησιν 
Ος χ’ έτερον μεν κεύθη ενί φρεσίν, άλλο δε είπη 

Ιλιάδα (Θυμός Αχιλλέα, Ι, 310) 

(διότι μου είναι μισητός, όσο του Άδ’ οι πύλες 
Κείνος που κρύβει άλλο στο νου κι άλλο στο χείλος έχει…)

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ:



 Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.



loading...



mythiki-anazitisithalamofilakaszouglaorthodoxia-ellhnismos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...